Αθλήματα

Δεν τα κατάφερε στα προκριματικά του Wimbledon η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Wimbledon, “λυγίζοντας” μετά από μια μεγάλη μάχη τριών σετ με την Priscilla Hon.

Η Γραμματικοπούλου προηγήθηκε με σετ, αλλά και με break στο 3ο σετ, δεν κατάφερε όμως στο τέλος να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στο Wimbledon, καθώς ηττήθηκε τελικά από τη Hon με 2-6, 6-4, 7-5, έπειτα από 1 ώρα και 50 λεπτά παιχνιδιού στο Court 12 του Roehampton.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.191 στην παγκόσμια κατάταξη, ξεκίνησε πολύ καλύτερα στο ματς και κυριάρχησε στο 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 5-1 και τελικά το έκλεισε στα 8 games.

Άνοιξε με break και το 2ο σετ, αλλά η Hon απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια η Αυστραλή σέρβιρε πολύ καλύτερα και δεν έχασε άλλη φορά το σερβίς της σ’ αυτό το σετ, για να κάνει νέο break στο 10o game και να το κερδίσει με 6-4.

Στο 3ο σετ η Γραμματικοπούλου είχε μια ακόμα ευκαιρία, αφού έκανε πρώτη το break μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια και 4 χαμένα break points, για να προηγηθεί με 3-2.

Στη συνέχεια προηγήθηκε χάρη στο σερβίς της με 4-2 και με 5-3, αλλά στο 10ο game, όταν σέρβιρε για την πρώτη της ever νίκη στο Wimbledon, υπέστη το break και ισοφαρίστηκε σε 5-5.

Στη συνέχεια πάλεψε για να στείλει το σετ στο tie-break, αλλά έχασε διπλό game point στο 5-6, 40-15 και 3 game points συνολικά, με αποτέλεσμα η Hon να φτάσει λίγο αργότερα στο break point και match point, το οποίο και αξιοποίησε με την 1η της ευκαιρία, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Η Γραμματικοπούλου επέστρεψε αυτή την εβδομάδα στο Roehampton για τα προκριματικά του Wimbledon, όπου δεν μπόρεσε να αγωνιστεί την περσινή χρονιά, επομένως είχε να παίξει από το 2019. Συνολικά ήταν η 4η παρουσία της σε προκριματικό αγώνα στο Wimbledon, όπου δεν έχει καταφέρει να περάσει σε 2ο γύρο. Θυμίζουμε πως πριν έναν μήνα προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros, ενώ πέρσι προκρίθηκε και στο κυρίως ταμπλό του US Open.

Η Hon, Νο.192 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στον 2ο προκριματικό γύρο την Αμερικανίδα Katie Volynets, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.115 στον κόσμο, μετά τη νίκη της με 6-3, 6-3 επί της Anna-Lena Friedsam.

Το ελληνικό ενδιαφέρον διατηρείται στα προκριματικά του Wimbledon, αφού αργότερα η Δέσποινα Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει τη Γερμανίδα Eva Lys.

Αυτή την ώρα η Ελληνοαυστραλή Jamie Fourlis αντιμετωπίζει τη Βόσνια Dea Herdzelas, ενώ Raluca Serban, η οποία εκπροσωπεί την Κύπρο, αντιμετωπίζει την Αμερικανίδα Sophie Chang.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected