Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ίσως και αύριο Τετάρτη η απόφαση του CAS για ΑΕ Λευκίμμης και Κοζάνη

Σε ομηρία παραμένει η Γ’ Εθνική και η ΕΠΟ, περιμένοντας την απόφαση του CAS για την προσφυγή της Κοζάνης κατά της δικαίωσης της ένστασης του Μακεδονικού.

Η όποια απόφαση επηρεάζει το μέλλον τεσσάρων ομάδων, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην υπόθεση, καθώς Κοζάνη και Μακεδονικός διεκδικούν ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλητή στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, ενώ η απόφαση θα επηρεάσει αν η ΑΕ Λευκίμμης ή ο Μ. Αλέξανδρος Ημαθίας θα παραμένουν στην κατηγορία.

Όπως αναφέρει το onsports, αν δικαιωθεί η Κοζάνη, τότε ακυρώνεται η συμμετοχή του Μακεδονικού στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Super League 2, προκαλώντας ζήτημα για το αν θα πάρει κάποια άλλη ομάδα τη θέση του και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό.

Με τη δικαίωση της Κοζάνης επίσης, μένει στη Γ’ Εθνική η ΑΕ Λευκίμμης και υποβιβάζεται ο Μέγας Αλέξανδρος Ημαθίας.

Αν η προσφυγή της Κοζάνης απορριφθεί, τότε ο Μακεδονικός θα συμμετέχει κανονικά τη νέα σεζόν στη Super League 2, η Κοζάνη θα μείνει στη Γ’ Εθνική, όπως και ο Μέγας Αλέξανδρος, με την ΑΕ Λευκίμμης να υποβιβάζεται στα τοπικά.

Οι ενδιαφερόμενες πλευρές είχαν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης έως την Τρίτη (21/6) και το έχουν ήδη πράξει, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας, ακόμα και την Τετάρτη (22/6).

Αν δικαιωθεί η Κοζάνη, η ΕΠΟ θα κληθεί να πάρει αποφάσεις, με τα πράγματα να μην είναι απλά.

Το σενάριο περί ανόδου και των επτά πρωταθλητών των ομίλων της Γ’ Εθνικής (με την Κοζάνη αντί του Μακεδονικού) στη Super League 2 δεν φαντάζει εύκολο, καθώς η προκήρυξη της SL2 προβλέπει πρωτάθλημα 30 ομάδων τη νέα σεζόν, υπολογίζοντας σε 4 ομάδες από τη Γ’ Εθνική.

Από την ΕΠΟ διαψεύδουν τα σενάρια που κυκλοφορούν, χωρίς να αποκαλύπτουν τις προθέσεις για το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση, περιμένοντας πρώτα να λάβουν την απόφαση στα χέρια τους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected