Κατηγορίες
Αθλήματα

“Μπλόκαρε” η Σάκκαρη και αποκλείστηκε στο Ίστμπουρν

Η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε με set κόντρα στη Νο36 τενίστρια του κόσμο, Ανχελίνα Καλίνινα, όμως ηττήθηκε με ανατροπή και αποκλείστηκε πρόωρα από το 500άρι τουρνουά του Ίστμπουρν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ολοκλήρωσε με άσχημο τρόπο την προετοιμασία της για το επικείμενο Wimbledon, παίζοντας οκτώ ματς σε τρεις διοργανώσεις (5-3), στη φετινή grass court season.

Μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά αγώνα, η Καλίνινα επικράτησε 3-6, 7-5, 6-4 και στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τη Νο16 του ταμπλό, Γιούλια Πουτίντσεβα.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και “έσπασε” 2 φορές το σερβίς της Ουκρανής στο 1ο σετ, στο 5ο (3-2) και στο 9ο game, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-3. Δεν κινδύνεψε με break point σε κανένα service game της σ’ αυτό το σετ η Ελληνίδα.

Στο 2ο σετ ωστόσο τα πράγματα ήταν από νωρίς διαφορετικά, με την Kalinina να σώζει ένα break point στο 1-2, 30-40 και να κάνει break στο αμέσως επόμενο game, για να προηγηθεί με 3-2 και εν συνεχεία με 4-2.

Η Σάκκαρη έσβησε διπλό set point στο 3-5, 15-40 και κατάφερε να επιστρέψει στο σετ, κάνοντας break με love για το 5-5. Στο επόμενο game όμως έχασε ξανά το σερβίς της και η Kalinina τελικά σέρβιρε με επιτυχία για την ισοφάριση, στη 2η της προσπάθεια, κερδίζοντας το 2ο σετ με 7-5.

Και στο 3ο σετ οι δυο παίκτριες αντάλλαξαν από ένα break, νωρίς αυτή τη φορά, με την Ουκρανή να προηγείται με 2-1 και τη Σάκκαρη να ισοφαρίζει αμέσως. Στη συνέχεια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επέστρεψε από το 2-2, 15-40 και κράτησε το σερβίς της για το 3-2.

Η Kalinina ωστόσο παρέμεινε πολύ δυνατή από τη γραμμή του σερβίς, δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα στο υπόλοιπο του αγώνα και στο 9ο game έκανε το καθοριστικό break, για να προηγηθεί με 5-4 και να τελειώσει τον αγώνα στο σερβίς για το 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 8 λεπτά παιχνιδιού.

Η Kalinina είχε παίξει και χθες στο Ίστμπουρν, αποκλείοντας την φορμαρισμένη Sorana Cirstea για να προκριθεί στον 2ο γύρο. Με τη σημερινή νίκη της κέρδισε επάξια μια θέση στις “16” καλύτερες του τουρνούα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Νο.16 του ταμπλό, Yulia Putintseva.

Η Σάκκαρη θα αφήσει το Ίστμπουρν για το Λονδίνο, αφού την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει το μεγάλο ραντεβού του Wimbledon, με την Ελληνίδα να είναι στο Νο.5 του ταμπλό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected