Super League 1 - Μεταγραφές

Ο Άρης συμφώνησε με τον Pape Cheikh! (vid)

Το φλερτ του Άρη με τον Πάπε Σέικ Ντιόπ χρονολογείται από τον περασμένο Γενάρη καθώς τότε ήταν η πρώτη φορά που οι «κίτρινοι» αποπειράθηκαν να τον αποκτήσουν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση του ποδοσφαιριστή!

Όπως αποδείχθηκε (σχεδόν) έξι μήνες αργότερα, η άρνηση του Σενεγαλέζου μέσου δεν είχε να κάνει με τον Άρη, όσο με τη διατήρηση των δικαιωμάτων του από τη Λιόν. Αυτή ήταν η προϋπόθεση δανεισμού του Πάπε Σέικ στον Άρη. Θα έπρεπε να επεκτείνει το συμβόλαιό του με τη γαλλική ομάδα και στη συνέχεια να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του στον Άρη.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε έως και σήμερα, οι Θεσσαλονικείς δεν διέκοψαν επαφή με τον ποδοσφαιριστή, ίσα-ίσα που δούλεψαν αρκετά την προοπτική συνεργασίας και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα διαφορετικά δεδομένα μετά την ολοκλήρωση του συμβολαίου του παίκτη με τη Λιόν. Κι έτσι ο Ντιόπ βρέθηκε για τουλάχιστον 2-3 ημέρες στην Αθήνα όπου μέσα από τις συζητήσεις με τον Θόδωρο Καρυπίδη κατέληξε σε συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων. Αυτό υπεγράφη και πλέον ο 25χρονος αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και φυσικά να μπει στο πλάνο των προπονήσεων.

Ο Άρης είναι η 3η ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί ο Πάπε Σέικ ο οποίος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Θέλτα, εκεί άρχισε να φτιάχνει το όνομά του για να έρθει η αγοράς των δικαιωμάτων του από τη Λιόν έναντι 10.000.000 ευρώ. Στη γαλλική ομάδα ουσιαστικά αγωνίστηκε μόλις μια σεζόν καθώς ακολούθησαν οι δανεισμοί του σε Θέλτα και Ντιζόν κι έτσι αυτή η συνεργασία δεν εξελίχθηκε έτσι όπως περίμεναν οι δύο πλευρές.

Ο Άρης του δίνει τη δυνατότητα επανεκκίνησης της καριέρας του και ουσιαστικά εκεί στηρίχθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Ντιόπ ξέρει ότι θα έχει βασικό ρόλο, αυτό τον οδήγησε στην απόφαση αποδοχής της πρότασης που ακούμπησε ο Άρης στο τραπέζι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected