Αθλήματα

Συνεχίζουν το εκπληκτικό σερί Άνδρες και Γυναίκες!

Πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση για την Εθνική μας ομάδα η όποια νίκησε και την Αργεντινή 2-0 και πέρασε με τρεις νίκες στο ενεργητικό της σε ισάριθμους αγώνες.

Εντυπωσιακή εμφάνιση, με τον Γιώργο Ελευθεριάδη να έχει το απόλυτο (13 στα 13) των προσπαθειών του και συνολικά 24 γκολ και τον Λευτέρη Παπάζογλου να βάζει «στοπ» με τις αποκρούσεις του στις προσπάθειες των Αργεντινών.

Η ελληνική ομάδα από την αρχή της αναμέτρησης είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και με εξαίρεση την αρχή του πρώτου σετ, όπου οι Αργεντινοί ήταν κοντά στο σκορ (8-9) στο 4’ , στη συνέχεια με καλές άμυνες και σωστές επιθέσεις, ξέφυγε στο σκορ 15-21. Η Αργεντινή προσπάθησε να αντιδράσει και προς στιγμή μείωσε στα 2 γκολ (19-21 και 24-25), η ελληνική ομάδα με ψυχραιμία έκλεισε το πρώτο σετ 24-27.

Τα πράγματα ήταν ευκολότερα για την Ελλάδα στο δεύτερο σετ, όπου και πάλι είχε σταθερά το προβάδισμα, πλέον όμως με διαφορά που άνοιγε στα 8 γκολ (8-16, 16-24) και παρά την ύστατη αντίδραση των Αργεντινών, νίκησε και πάλι 22-27 και πλέον συνεχίζει στη διοργάνωση με το απόλυτο νικών.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΕΛΛΑΔΑ 0-2 (24-27, 22-27)

Αργεντινή: Μπαπτίστα 9, Βιέρα 14, Σπόσιτο 10, Μόρας 6, Μαρτίν, Μιλέτ, Νούνιες, Βιδόντο 2, Νοβίγιο 5.

Ελλάδα: Λαδάκης 8, Μπόσκος 2, Ελευθεριάδης Γιώργος 24, Καραγκιοζόπουλος 16, Τσαναξίδης 3, Μπάτζιος, Θεοδώρου 1, Ελευθεριάδης Χρυσοβαλάντης, Γουργούμης, Παπάζογλου

Διαιτητές: Ντάριο Ρούπιτς (ΚΡΟ)-Ίβιτσα Μπότικαν (ΑΡΓ). Αποκλεισμοί: 2-2

Δηλώσεις
Γιάννης Λαζαρίδης (ομοσπονδιακός προπονητής): Στην ερώτηση «τι δείχνει η σημερινή νίκη;» ο προπονητής της ελληνικής ομάδας δεν χρειάσθηκε να σκεφθεί πολύ για να δώσει την απάντηση: «Αναδεικνύει το μέταλλο μας και το γεγονός ότι ανεξαρτήτως αντιπάλου μπορούμε να κρατάμε ψηλά τον ρυθμό μας. Η Αργεντινή συγκαταλέγεται στα φαβορί της διοργάνωσης, αλλά νομίζω ότι την υποτάξαμε χωρίς να της δώσουμε δικαιώματα να μας απειλήσει. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα και επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια».

Εκτός από το ισχυρό μέταλλο, στον Γιάννη Λαζαρίδη άρεσε πολύ και ένα στοιχείο που έχει να κάνει με τη νοοτροπία και την πνευματική διαύγεια της Εθνικής: «Τα παιδιά έπαιξαν πολύ πειθαρχημένα, ακολούθησαν πιστά το πλάνο της τακτικής μας και αυτό με ενθουσίασε. Ο λόγος; Αρκετές φορές οι παίκτες υποστηρίζουν το πλάνο πιο πολύ κι από εμάς τους προπονητές»!

Λευτέρης Παπάζογλου (τερματοφύλακας Εθνικής): «Δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα. Η συνεργασία με την άμυνα ήταν πολύ καλή, ο καθένας βρισκόταν στην κατάλληλη θέση, κάναμε τα απαραίτητα μπλοκ και έγινε η δουλειά»!

Τι σημαίνει αυτή η νίκη; «Την αντιμετωπίζουμε ως ένα βήμα προς την οκτάδα, που είναι και ο αρχικός στόχος μας. Το αν τρώγοντας θα έρθει η όρεξη, όπως λέμε, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Δεν έχουμε εξασφαλίσει κάτι, αλλά νικάμε, συνεχίζουμε και κρατάμε ζωντανές τις φιλοδοξίες μας» εξηγεί ο τερματοφύλακας της Δράμας 86, ο οποίος είναι πρωτάρης στο μπιτς χάντμπολ…

«Το δοκίμασα για πρώτη φορά εφέτος, μου άρεσε, μου βγαίνει και όλα καλά»!

Παγκόσμιο γυναικών: Ελλάδα – Πορτογαλία 2-0

Με το απόλυτο νικών στους τρεις αγώνες που έδωσε στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος γυναικών πέρασε στην επόμενη φάση η Ελλάδα, επικρατώντας και της Πορτογαλίας 2-0, για τον α’ όμιλο.

Σε ένα ιδιαίτερα σκληρό και κλειστό παιχνίδι, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά και ξέφυγε στο σκορ με 5 γκολ (11-6) στο 6ο λεπτό του πρώτου σετ, με την Πορτογαλία όμως να βελτιώνεται και να μειώνει 13-12 λίγο πριν τη λήξη με εύστοχο πέναλτι της Μοργάδο. Η Ελλάδα όμως δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης και με γκολ της Δημητρίου πήρε τη νίκη 15-12.

Εξίσου ανταγωνιστικό ήταν και το δεύτερο σετ, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, χωρίς κάποια από τις δύο να παίρνει προβάδισμα μεγαλύτερο των δυο γκολ, με το σκορ να είναι ισόπαλο 14-14 δυο λεπτά πριν τη λήξη.

Οι έξυπνες άμυνες της ελληνικής ομάδας οδήγησαν σε λάθη την Πορτογαλία στις επιθέσεις της και με ένα εντυπωσιακό 5-0 έφεραν το σκορ στο 19-14, για να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο το σερί της η Ελλάδα και να παίρνει τη νίκη και στο δεύτερο σετ, με 21-14. Εντυπωσιακή η Μάγδα Κεπεσίδου με 11/24 αποκρούσεις (46%), ενώ η Λένα Μούρνου είχε 16 πόντους στην επίθεση.

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2-0 (15-12, 21-14)

Ελλάδα: Κεπεσίδου Μάγδα, Κερλίδη 9, Ποιμενίδου, Καλοϊδή, Μούρνου 16, Δημητρίου 2, Τροχίδου 6, Λογδανίδου, Διακογιάννη 1, Κεπεσίδου Νικολίνα 2.

Πορτογαλία: Ολιβέιρα 2, Μέντες 2, Ρόχα 4, Ρέγκο, Μοργάδο 12, Γκονάλβες Σοφία 2, Γκονάλβες Λεονόρ 4, Σάντος, Ούρσου, Κόρο.

Διαιτητές: Πέδρο Ορτέγκα (ΒΕΝ)-Μιγκέλ Αουλάρ (ΒΕΝ). Αποκλεισμοί: 3-1

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μαρία Καραντώνη (ομοσπονδιακή προπονήτρια): «Παίξαμε ένα ματς για γερά νεύρα, είχαμε κάποια ζητήματα με τις αποφάσεις των διαιτητών, μας έτυχε και ο τραυματισμός της Αποστολίνας Δημητρίου, αλλά τα κορίτσια έδωσαν την ψυχή τους και τα καταφέραμε, βρίσκοντας στα κρίσιμα σημεία τις απαραίτητες λύσεις από πλευράς τακτικής. Αναζητούσαμε κιόλας μια ρεβάνς από τις Πορτογαλίδες για την ήττα μας στο περυσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οπότε μ’ ένα σμπάρο πετύχαμε δυο τρυγόνια» τόνισε η προπονήτρια της πρωταθλήτριας κόσμου.

Την Πέμπτη η ελληνική ομάδα θα παίξει δυο ματς και η Καραντώνη ξέρει ότι όλα έχουν να κάνουν με τη σωστή διαχείριση των καταστάσεων, τις αντοχές και την πνευματική δύναμη. «Συνεχίζουμε χωρίς ανάσα, το ξέρουμε αυτό το έργο. Ποντάρουμε στην ομαδικότητα και στην ομοιογένεια και κοιτάζουμε κάθε στιγμή διαφορετικά. Ναι, υπερασπιζόμαστε έναν βαρύτιμο τίτλο, αλλά στο μυαλό μας βρίσκεται μονάχα το αύριο, όχι το χθες, ούτε καν το σήμερα»!

Μάγδα Κεπεσίδου (τερματοφύλακας Εθνικής): «Το άγχος επειδή παίζουμε στην πατρίδα μας και την πίεση που απορρέει από το γεγονός ότι υπερασπιζόμαστε τον τίτλο μας εγώ τα λέω κίνητρα» τόνισε η Μάγδα Κεπεσίδου και εδώ τελειώνει αυτή η κουβέντα! Τελειώνει για να μπει σε μια άλλη βάση, σύμφωνα με το σκεπτικό της τερματοφύλακα της Εθνικής: «Όλα αυτά τα συζητάμε μεταξύ μας και δημιουργούμε επί πλέον κίνητρα ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτερες και πιο δυνατές σε ομαδικό και σε ατομικό επίπεδο. Νομίζω ότι αυτή η υπόθεση λειτουργεί συνδετικά και μας συσπειρώνει».

Σήμερα η ελληνική ομάδα νίκησε και την Πορτογαλία και ταξιδεύει στην επόμενη φάση με προίκα τεσσάρων βαθμών, με ό,τι αυτή συνεπάγεται για τη συνέχεια του Τουρνουά: «Επρόκειτο για το πιο σημαντικό ματς από ψυχολογικής πλευράς, άλλωστε από εδώ και πέρα κάθε αγώνας είναι ένα ορόσημο. Κοιτάζουμε τον επόμενο απέναντι στις Αμερικανίδες και προχωράμε».

Την ώρα που η Μάγδα υπερασπιζόταν την εστία της ελληνικής ομάδας, η αδελφή της, η Νικολίνα, σκόραρε δυο γκολ και η ερώτηση προέκυψε αυθόρμητα…

«Αλήθεια, δεν βαρέθηκες να παίζεις τερματοφύλακας; Δεν ζηλεύεις τις συμπαίκτριες σου που βάζουν τα γκολ;

Αυθόρμητα προέκυψε και η απάντηση της…«Αν ζηλεύω λέει; Η καρδούλα μου το ξέρει! Θέλω να παίξω μέσα, αλλά δεν με βάζουν»!!!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected