Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

“Αν κάτι σε φοβίζει, είναι σημάδι ότι πρέπει να το κάνεις” (της Νίκης Κελεσίδου)

Γράφει η συγγραφέας Νίκη Κελεσίδου

Ας δοκιμάσουμε κάτι. Τι λες; Ας χαλαρώσουμε λίγο το μυαλό μας. Έτσι μια στιγμή, λίγα λεπτά. Όσο διαρκεί η ανάγνωση αυτού του άρθρου.

Ας επιτρέψουμε σε αυτό το γεμάτο έγνοιες κεφάλι να αδειάσει λίγο. Το ‘χεις; Ωραία! Προσπάθησε να σκεφτείς τώρα κάτι που θέλεις πολύ. Όχι τυπικά και τετριμμένα. Ψάξου λίγο περισσότερο. Σκέψου κάτι που θέλεις πραγματικά. Τι είναι αυτό που δε σε αφήνει να κοιμηθείς τα βράδια; Που σε τσιγκλάει κάθε φορά που πας να ηρεμήσεις. Που το ‘χεις όνειρο, απωθημένο, στόχο, καημό.. Τι είναι αυτό που σε φοβίζει τόσο που δεν τολμάς ούτε να το ξεστομίσεις; Που στην ιδέα και μόνο σε πιάνει εκείνο το τρελό χτυποκάρδι και πρέπει οπωσδήποτε να απασχοληθείς με κάτι άλλο για να ξεχαστείς. Αυτό το δύσκολο, το απαγορευμένο, το φαινομενικά ακατόρθωτο… Το βρήκες;

Καν’ το! Μη γελάς, καν’ το! Σίγουρα στα λόγια όλα εύκολα φαίνονται. Αλλά οι επιλογές που δεν τολμάμε να κάνουμε είναι και αυτές που τελικά μας κρατάνε πίσω και δε μας αφήσουν να ευτυχήσουμε. Τα «πρέπει», το «τι θα πει ο κόσμος», τα δήθεν σωστό και λάθος και γενικότερα οτιδήποτε σε κάνει να αμφισβητείς τα «θέλω» και τις αποφάσεις σου, σε οδηγεί σε ανασφάλειες και κόμπλεξ που δύσκολα θα αποχωριστείς.

Ποτέ δεν είναι αργά και τίποτα δεν είναι λάθος αν το επιθυμεί η ψυχούλα σου. Θα είναι κρίμα να περάσει ο καιρός και να είσαι ακόμα μέσα στα «αν» και τα «ίσως» ή ακόμα χειρότερα να έχεις μετανιώσει για κάτι που δεν έκανες. Ούτε κατάλληλες στιγμές έχεις να περιμένεις, ούτε καλύτερες ευκαιρίες. Αυτό που φοβάσαι σε τρώει. Δε σε αφήνει να ησυχάσεις. Ακόμα κι αν σωπάσει για λίγο, αν δεν το τολμήσεις δεν πρόκειται να φύγει από μέσα σου.

Εννοείται βέβαια πως κανείς δε σου εγγυάται και την εξέλιξη της ιστορίας. Το να βρεις τα κότσια να επιλέξεις να κάνεις κάτι για το οποίο τρέμει το φυλλοκάρδι σου, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα σταθείς τυχερός και θα σου βγει ακριβώς όπως το θες. Θα σου έχει φύγει η απορία όμως. Θα έχεις ηρεμήσει την ψυχή και το μυαλό σου, γιατί δε θα υπάρχει πια κάτι να σε δεσμεύει και να σε κρατάει πίσω. Δεν ξεφεύγεις από κάτι αν παλεύεις να το απομακρύνεις από το κεφάλι σου. Μόνο αν ρισκάρεις και το αντιμετωπίσεις κατάμουτρα. Με θράσος.

Καν’ το!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P