Κατηγορίες
Super League 1

Ευρεία νίκη στο πρώτο φιλικό για τον ΠΑΟΚ

Με ευρύ σκορ και με πολλά νέα πρόσωπα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 4-0 της Γκόου Αχέντ Ίγκλς, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας του στην Ολλανδία.

Φυσικά σε τέτοια παιχνίδια δεν έχει σημασία το σκορ, με τους «ασπρόμαυρους» στο πρώτο κομμάτι του φιλικού να μην έχουν πειστική εικόνα, αφού τα πολλά νέα πρόσωπα κόστισαν στην ομοιογένεια.

Ωστόσο μια μαγική μπαλιά του Φιλίπε Σοάρες και ένα «σεντερφορίσιο» τελείωμα του Νέλσον Ολιβέιρα, έφεραν το γκολ για τον ΠΑΟΚ στο 29′, στην πρώτη ουσιαστικά τελική του Δικεφάλου στο παιχνίδι.

Ο ρυθμός του ματς έπεφτε και ανέβαινε με ξεσπάσματα, κυρίως χάρη στις συνεργασίες που έβγαζαν ανά διαστήματα οι παίκτες του Λουτσέσκου. Οι καλές φάσεις πάντως έλειψαν μέχρι το φινάλε το πρώτου μέρους, με το σκορ να μένει στο 1-0.

Εντελώς διαφορετικές ήταν ενδεκάδες στο δεύτερο ημίχρονο για τις δυο ομάδες. Ο Λουτσέσκου επέλεξε τον Ταλιχμανίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Τσαούση, Κουλιεράκη, Ίνγκασον και Λύρατζη στην άμυνα, τους Τσιγγάρα-Σβαμπ στα χαφ, μπροστά τους τον Ελ Καντουρί, στις πλευρές του Ρικάρντο-Κωνσταντέλια και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσόλακ.

Ο “δικέφαλος” βρήκε γρήγορα ένα αναπάντεχο δεύτερο γκολ. Στο 47’ ο Λύρατζης έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μπάκερ χωρίς πίεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 2-0. Οι “ασπρόμαυροι” πατούσαν φανερά καλύτερα στο γήπεδο από τον αντίπαλό τους, έτσι δημιούργησαν ευκαιρίες, τόσο με τον Τσαούση στο 59’ όσο και με τον Κωνσταντέλια στο 61’. Λίγο μετά ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Σβαμπ βρήκε ωραία τον Ελ Καντουρί στα αριστερά, ο τελευταίος έκανε ζυγισμένη σέντρα και ο Ρικάρντο με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Στο 74’ ήταν η σειρά του Σβαμπ να βρει δίχτυα με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Κωνσταντέλια για το 4-0. Το πιο σημαντικό γεγονός του υπόλοιπου αγώνα ήταν ένας τραυματισμός του Λύρατζη στο 83’, μετά από τάκλιν αντιπάλου σε ανύποπτη φάση. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με δέκα παίκτες και το σκορ δεν άλλαξε.

Οι παίκτες που αγωνίστηκαν :

Πρώτο ημίχρονο : Ζίβκοβιτς, Ράφα Σοάρες, Παναγιώτου, Κάργας, Σάστρε, Αουγκούστο, Ντάντας, Φιλίπε Σοάρες, Κουαλιάτα, Λάμπρου, Ολιβέιρα.

Δεύτερο ημίχρονο : Ταλιχμανίδης, Τσαούσης, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Ρικάρντο (78′ Τζίμας), Κωνσταντέλιας, Τσόλακ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected