Super League 1

Φιλική ήττα με ανατροπή για τον ΠΑΟΚ, στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε φιλική ήττα από την Γκρόνιγκεν με 1-2 στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας που έδωσε στην Ολλανδία, αν και πήρε το προβάδισμα κι είχε και δύο δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 49′ με τον Γιάννη Κωσταντέλια, αλλά η Γκρόνιγκεν με δύο γκολ σε επτά λεπτά (78′ – 85′) ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ και υπέγραψε την πρώτη ήττα του Δικέφαλου στην εφετινή περίοδο προετοιμασίας του.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του θα έχουν πολλή δουλειά την Κυριακή (03.07), παρότι η ομάδα έχει ρεπό, καθώς πήραν μπόλικο υλικό για να αναλύσουν από την φιλική μάχη με τους Ολλανδούς.

Στα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με δύο διαφορετικές 11άδες, μία σε κάθε ημίχρονο, με τον Ρουμάνο τεχνικό να ανακατεύει τους παίκτες σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Γκόου Αχέντ Ιγκλς.

Οι Κοτάρσκι, Α.Ζίβκοβιτς και Μιχάι πήραν τα πρώτα τους 45 ανεπίσημα λεπτά στη φετινή σεζόν, ενώ ο Τζίμας αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, για να καλύψει το κενό του Λύρατζη που έμεινε εκτός μετά τον τραυματισμό του, όπως εκτός έμειναν κι οι Βιεϊρίνια , Μιχαηλίδης κι ο Γιάσμιν Κούρτιτς που έφτασε την Παρασκευή (01.07) στο Άπελντοορν.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 12′ είχε δοκάρι με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς κι άλλες τρεις καλές ευκαιρίες με Ίνγκασον, Κουαλιάτα κι Ολιβέιρα μέχρι το 30′, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα και χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο η άμυνα του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εντυπωσιακά για τον ΠΑΟΚ. Στο 49′ ο Σάστρε έκανε το γύρισμα κι ο Κωνσταντέλιας με προβολή έγραψε το 1-0. Στη συνέχεια ο Φιλίπε Σοάρες έχασε μία απίθανη ευκαιρία, όταν αστόχησε αφού είχε περάσει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 65′ ο Κωνσταντέλιας είχε δοκάρι.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι Ολλανδοί βγήκαν μπροστά μετά τον επιθετικό μονόλογο του ΠΑΟΚ που διήρκεσε περίπου 75′ λεπτά κι αποδείχθηκαν κυνικοί.

Αρχικά στο 77′ εκμεταλλεύτηκαν μία ολιγωρία στην άμυνα του Δικεφάλου, ο Ίρανταστ έκλεψε τη μπάλα και με μακρινή λόμπα νίκησε τον Ταλιχμανίδη , ενώ στο 85′ ο Ντελέου πήρε το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Ταλιχμανίδη κι έκανε το 1-2 από κοντά.

Επόμενη φιλική αναμέτρηση για τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη (06.07) κόντρα στην Αλκμααρ στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Οι συνθέσεις του Δικεφάλου:

1ο Ημίχρονο – Κοτάρσκι, Τζίμας, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Τσαούσης, Σβαμπ, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί, Α.Ζίβκοβιτς, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα.

2ο Ημίχρονο – Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Κουλιεράκης, Μιχάι, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Τσιγγάρας, Φιλίπε Σοάρες, Κωνσταντέλιας, Ρικάρντο, Τσόλακ .

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected