Super League 1

Νικηφόρο το φιλικό του Άρη με τη Γάνδη, στο ντεμπούτο Γκρέι

Στο δεύτερο φιλικό του παιχνίδι ο Άρης ήταν πιο συμπαγής και κατάφερε να πάρει και την πρώτη του νίκη, 1-0 κόντρα στη Γάνδη.

Παρά το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» είναι πιο πίσω σε προετοιμασία από τους Βέλγους, είχαν καλή απόδοση και έδειξαν πως μπορούν να παίξουν και διαφορετικό σύστημα (3-5-2). Ο Μπούργος δοκίμασε 21 παίκτες, με τους Μπράμπετς και Χρυσόπουλο να βγάζουν 90λεπτο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης εμφανίστηκε να παίζει με 7 Έλληνες στην ενδεκάδα, όλοι τους νεαροί σε ηλικία. Μια ενδεκάδα που δεν είχε ξαναπαίξει μαζί αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να δείξει καλά στοιχεία και να μοιράσει χαμόγελο στο τεχνικό επιτελείο των «κιτρινόμαυρων».

Η πρώτη ευκαιρία για την Γάνδη ήρθε στο 15’. Ο Μπρούνο έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουμς έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, σούταρε με αρκετό φάλτσο και ο Σιαμπάνης με υπερένταση απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 35ο λεπτό ο Άρης κέρδισε πέναλτι. Ο Παναγίδης κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά, πήρε την κεφαλιά και ο Ρουφ τον ανέτρεψε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματέο Γκαρσία και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρουφ για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης ήταν ακόμη καλύτερος παίζοντας με περισσότερους έμπειρους και τον Μπούργος να αφήνει εντός ενδεκάδας μόνο τους Μπράμπετς, Χρυσόπουλο και Ματέο Γκαρσία, με τον Αργεντίνο να αφήνει στο τέλος την θέση του στον Γκρέι που πρόλαβε να απειλήσει δύο φορές μέσα σε 12 λεπτά.

Η πρώτη φάση του δευτέρου μέρους ήταν για τους Θεσσαλονικείς στο 61’, με τον Ιτούρμπε να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά, τον Φαμπιάνο να πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 63ο λεπτό η Γάνδη απάντησε. Ωραία ντρίμπλα και συρτή σέντρα ο Τισουνταλί, ο Κάιπερς τσίμπησε την μπάλα και απείλησε την εστία, με τον Κουέστα να απομακρύνει ασταθώς και τον Χρυσόπουλο στη συνέχεια να διώχνει την μπάλα από την περιοχή.

Στη συνέχεια ο Άρης προσπάθησε να πιέσει και δεν επέτρεψε στη Γάνδη να απειλήσει, παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις.

Στο 86′ μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη. Κάθετη πάσα του Μαντσίνι στον Γκρέι, ο Τζαμαϊκανός έκανε το πλασέ και ο Ρουφ απέκρουσε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, η Γάνδη απείλησε. Το γυριστό του Φοφανά, ο Κουέστα το έδιωξε σε κόρνερ. Στο 88ο λεπτό νέα ευκαιρία για τους Βέλγους. Κεφαλιά του Λέμαγιτς, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα.

Στο τέλος ο Άρης θα μπορούσε να σκοράρει και δεύτερο γκολ. Στο 90’ ο βγήκε στην αντεπίθεση, έφτασε απέναντι από τον Ρουφ αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο τερματοφύλακας των Βέλγων βγήκε έγκαιρα και μάζεψε την μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο Πίρσμαν πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μαντσίνι, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Ρουφ.

Άρης : Σιαμπάνης (46’ Kουέστα), Μαρμαρίδης (46’ Εμπακατά), Μπράμπετς, Τανούλης (46’ Φαμπιάνο), Χρυσόπουλος, Χαΐροβιτς (46’ Πίρσμαν), Ντιόπ (29’ Ασλανίδης, 46’ Ιτούρμπε), Σγούρος (46’ Ντουκουρέ), Ματέο Γκαρσία (79’ Γκρέι), Παναγίδης (46’ Πάλμα), Χατζηιωάννου (46’ Μαντσίνι)

*metrosport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected