Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας στο OPEN : «Μέχρι 15/7 τα χρήματα του Power Pass»

«Έχουμε χτίσει γραμμές άμυνας απέναντι στην ακρίβεια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε πως έρχονται νέες παρεμβάσεις μετά το καλοκαίρι. Επίσης, τόνισε πως με ένα άθροισμα πολιτικών προσπαθούν να ενισχύσουν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και πως προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

error: Protected