Κατηγορίες
Super League 1

Με δυναμικό ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ, 2-2 στο φιλικό κόντρα στην Άλκμααρ

Ισόπαλος στο σημερινό φιλικό με την Άλκμααρ αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ, με το τελικό 2-2 να αφήνει θετικές εντυπώσεις, με δεδομένες και τις απουσίες, ειδικότερα στην επιθετική γραμμή.

Καλά στοιχεία έδειξε ο ΠΑΟΚ στο τρίτο του φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους. Ο Δικέφαλος αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με την Άλκμααρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκου, έχοντας θετική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Oι Ζίβκοβιτς και Μιχάι πέτυχαν τα γκολ του Δικέφαλου, ο Παυλίδης σκόραρε για την Άλκμααρ, αρκετές δοκιμές έκανε ο Λουτσέσκου και τέσταρε τους παίκτες που έχει στη διάθεση του.

Με τις ιδανικές συνθήκες άρχισε για τον ΠΑΟΚ το φιλικό ματς με την Άλκμααρ, καθώς ο Δικέφαλος βρήκε γκολ πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα! Με την επιμονή του ο Ζίβκοβιτς μπήκε στην περιοχή, κέρδισε τις κόντρες και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Άλκμααρ για το 1-0 στο 5ο λεπτό.

Στη δεύτερη απειλητική “επίσκεψη” του στα καρέ της Άλκμααρ, ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ. Στο 13ο λεπτό και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά, ο τερματοφύλακας της Άλκμααρ δεν κατάφερε να διώξει τη μπάλα και ο Μιχάι με προβολή σκόραρε το δεύτερο τέρμα του Δικέφαλου!

Η Άλκμααρ έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Ντε Βιτ στο 18ο λεπτό, ενώ στο 27ο λεπτό οι Ολλανδοί μείωσαν σε 2-1 με τον Παυλίδη. Ο Έλληνας φορ πήρε τη μπάλα στην περιοχή, έκανε την προσποίηση και με δυνατό σουτ νίκησε τον Κοτάρσκι και μείωσε σε 2-1.

Ο Δικέφαλος έχασε ευκαιρία με κεφαλιά του Φιλίπε Σοάρες στο 33ο λεπτό και κατάφερε να βάλει δύσκολα στην Άλκμααρ στο πρώτο μέρος, τόσο με την καλή αμυντική του συμπεριφορά, όσο και με τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις του.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε μαζικές αλλαγές στο δεύτερο μέρος, ενώ από την πλευρά του ΠΑΟΚ μόνο οι Κάργας και Φιλίπε Σοάρες συνέχισαν στο σχήμα της ομάδας του Λουτσέσκου σε σχέση με τους παίκτες που βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα.

Στο 51ο λεπτό, η Άλκμααρ έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Γκρίφιθ, ενώ ο Κούρτιτς απείλησε τους Ολλανδούς στο 65′ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή.

Οι Ολλανδοί πίεσαν και κατάφεραν στο 72ο λεπτό να ισοφαρίσουν. Ο Ντάιν γύρισε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στον Γκρίφιθ και ο ποδοσφαιριστής της Άλκμααρ με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2.

Κοντά και σε τρίτο τέρμα έφτασε η Άλκμααρ στο 86ο λεπτό. Οι Ντε Βιτ και Γκρίφιθ συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο τελευταίος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικών του ΠΑΟΚ και η Αλκμάαρ κέρδισε κόρνερ.

Συνθέσεις

Άλκμααρ: Φίνταλ (46′ Φερούλστ), Χατζηδιάκος (46′ Μίντζο), Παυλίδης (46′ Βίτρι), Ντε Βιτ (46′ Μπαράσι), Κουπμάινερς (46′ Ντάιν), Εβγέν (46′ Λάντο), Ντέκερ (46′ Ράιντερς), Κερκέζ (46′ Μπόκεμα), Μπουρμέστερ (46′ Μ. Ντε Βιτ), Ντε Γιόνγκ (46′ Γκρίφιθ), Φαν Μπρεντέροντε (46′ Σχόιτεν)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι (46′ Ζ. Ζίβκοβιτς), Λυρατζής (46′ Βιεϊρίνια), Ράφα Σοάρες (46′ Ίνγκασον), Κάργας (61′ Κουλιεράκης), Μιχάι (46′ Σάστρε), Σβαμπ (46′ Ντάντας), Τσιγγάρας (46′ Κουαλιάτα), Κωνσταντέλιας (46′ Λάμπρου), Τσαούσης (46′ Αουγκούστο), Φιλίπε Σοάρες (61′ Κούρτιτς), Α. Ζίβκοβιτς (46′ Τζίμας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected