Super League 1

Σαν σήμερα : Ο ΠΑΟΚ κατακτά τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του επικρατώντας με 2-1 του Παναθηναϊκού (vid)

Σαν σήμερα, 5 Ιουλίου 1972, ο ΠΑΟΚ κατακτά τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του επικρατώντας με 2-1 του Παναθηναϊκού στον 30ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Ο Γιώργος Κούδας ήταν ο αρχηγός και ο σκόρερ των δύο γκολ υπογράφοντας την κατάκτηση του πρώτου κυπέλλου στην ιστορία του «Δικεφάλου», στον τελικό απέναντι στον Παναθηναϊκό που έναν χρόνο πριν είχε αγωνιστεί στο Γουέμπλεϊ και μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε ανακηρυχτεί πρωταθλητής Ελλάδας.

Η σύνθεση των ομάδων ήταν η εξής:

ΠΑΟΚ (Λες Σάνον): Χατζηϊωάννου, Γούναρης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Μπελλής, Σαράφης (68’ Λάζος), Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (76’ Μαντζουράκης).

Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Καραμανλής (57’ Βλάχος), Γονιός, Σουρπής, Δημητρίου, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Γράμμος, Αντωνιάδης, Δομάζος, Παπαδημητρίου.

Διαιτητής: Χρήστος Μίχας.

Στην ταινία από το αρχείο της ΕΡΤ, παρακολουθούμε πλάνα από τον τελικό μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο στάδιο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο Ελλάδος, την απονομή του κυπέλλου στον νικητή ΠΑΟΚ από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κωνσταντίνο Ασλανίδη.

Οι παίκτες των δύο ομάδων εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο ενώ κόσμος στις κερκίδες του σταδίου επευφημεί. Στιγμιότυπα του αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας πετυχαίνει γκολ και θεατές πανηγυρίζουν. Χαμένα γκολ από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Γ. Μαντζουράκης πετυχαίνει γκολ (το οποίο ακυρώνεται ως φάουλ).

Ο Γ. Κούδας πετυχαίνει δεύτερο γκολ και θεατές πανηγυρίζουν. Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τ. Παπαδημητρίου πετυχαίνει γκολ.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Κωνσταντίνος Ασλανίδης απονέμει στον αρχηγό της νικήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ, Γ. Κούδα, το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Γ. Κούδας, σηκώνει το Κύπελλο και μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας τρέχουν το γύρο του σταδίου ενώ θεατές επευφημούν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected