Κατηγορίες
Super League 1

Φιλική ήττα του Άρη από τον συνονόματο της Λεμεσού (vid)

Ο Άρης δημιούργησε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφερε, όμως, να προηγηθεί, στο δεύτερο μέρος πραγματοποίησε χαμηλή «πτήση» και τελικά ηττήθηκε στο φιλικό με τον Άρη Λεμεσού με γκολ του Σικόρσκι στο 77′. Πολλά νεύρα στο ματς, με σωρεία μαρκαρισμάτων, αμέτρητες κίτρινες και δύο αποβολές, του Μαντσίνι στο πρώτο και του Πανκόφ στο δεύτερο μέρος.

Ο Αρης μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο και στα πρώτα 15 λεπτά η κυπριακή ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 2′ έγινε επικίνδυνη με σουτ του Μπράουν που δεν βρήκε στόχο, ενώ οι κίτρινοι άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους από το 14′ και μετά. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γκρέι απείλησε με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Μαντσίνι και ακολούθησε στο 16′ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Γκαρσία έκλεψε από τον Μπρόνσον, βγήκε τετ α τετ, αλλά το πλασέ του κόντραρε σε σώματα.

Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος συνέχισε να πιέζει και στο 18′ ο Ντιόπ μοίρασε στον Ιτούρμπε, ο οποίος σούταρε και ανάγκασε τον αντίπαλο γκολκίπερ σε απόκρουση στη γωνία του και στο επόμενο λεπτό σουτ του Μαντσίνι μέσα από την περιοχή έφυγε πάνω από την εστία. Ο Απόλλωνας κατάφερε να βγει μετά από ώρα από την περιοχή του και στο 21′ ο Καζού εκτέλεσε φάουλ ακριβώς από το ύψος της περιοχής, όμως είδε την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ, ενώ στο 26′ η μπάλα στρώθηκε στον Στρούσκι σε θέση βολής, αλλά αιφνιδιάστηκε και σούταρε πολύ άτσαλα.

Στο 30′ ο Γκρέι αντικαταστάθηκε από τον Πάλμα, καθώς ο Μπούργος θέλει να τον εντάξει σταδιακά στο βασικό σχήμα και ο Αρης έγινε ξανά απειλητικός με εκτέλεση φάουλ του Ιτούρμπε στο 40′, που απομάκρυνε δύσκολα ο Σωφρονίου. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός του Άρη στο 41′ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ. Αφού προχώρησε και έφτασε στο ύψος της περιοχής, σούταρε με το αριστερό, όμως είδε την μπάλα να περνάει ξυστά από το δοκάρι.

Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό και με πολλά νεύρα στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα στο 43′ ο Μαντσίνι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή πέταξε την μπάλα πάνω σε αντίπαλο! Πάντως, ο Αρης δεν έμεινε για πολύ ώρα με 10 ποδοσφαιριστές, καθώς με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Χατζηιωάννου και η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις δύο ομάδες να μην είναι τόσο δραστήριες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 60′ για να δούμε την πρώτη υποψία φάσης, με μία σέντρα σουτ του Πάλμα που έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Ενώ το παιχνίδι είχε… σβήσει και όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθούμε σε λευκή ισοπαλία, στο 77′ ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ.

Ο Σικόρσκι επωφελήθηκε από σέντρα ακριβείας, έβαλε το πόδι του στον σωστό χρόνο και με προβολή από την μικρή περιοχή έγραψε το 1-0, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι στο 83′ αποβλήθηκε και ο Πανκόφ, μετά τον Μαντσίνι στο πρώτο μέρος, δείγμα της σκληρότητας και των πολλών φάουλ που έγιναν παρότι φιλικός αγώνας! Στο 84′ ο Πάλμα ανάγκασε με εκτέλεση φάουλ τον Παπαστυλιανού σε εντυπωσιακή επέμβαση, στην τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού.

Συνθέσεις

Άρης Λεμεσού : Βανά, Μπρόρσον, Ντελμίρο, Γιαγκό, Σοκέ, Καζού, Μπράουν, Σλόγκαρ, Μαγιαμπέλα, Γκομίς, Στρούσκι. Αγωνίστηκαν και οι Σωφρονίου, Μουσούντα, Μανού, Ντεντέ Λομ, Σπόλιαριτς, Πάνκοφ, Πηλέας, Καρλίτος, Σικόρσκι, Ιωσηφίδης, Γιαμπλόνσκι.

Άρης : Κουέστα, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Ντιόπ, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Γκαρσία, Γκρέι. Αγωνίστηκαν και οι Σιαμπάνης, Πάλμα, Χαΐροβιτς, Μαρμαρίδης, Παναγίδης, Σγούρος, Τανούλης, Χρυσόπουλος, Χατζηϊωάννου, Ντένις, Ασλανίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected