Κατηγορίες
Super League 1

Νίκησε τη Σταντάρ ο ΠΑΟΚ, το γκολ ο Κούτσιας

Ο Κούτσιας κλήθηκε εσπευσμένα από τον Λουτσέσκου στην προετοιμασία για να καλύψει τα κενά στην επίθεση και ο Ημαθιώτης επιθετικός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου χρησιμοποίησε ξανά όλους τους παίκτες του, με διαφορετικά λεπτά συμμετοχής, με τον Δικέφαλο να παρουσιάζεται ανώτερος του αντιπάλου του στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ο Κοτάρσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα της άμυνα απαρτιζόταν από τους Λύρατζη, Κάργα, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια, στα χαφ ήταν οι Ντόουγκλας – Σβαμπ, μπροστά τους ο Ντάντας, οι Αντρίγια – Κουαλιάτα στα άκρα και ο Κούτσιας στην κορυφή της επίθεσης.

Η αναμέτρηση άρχισε με τις δυο ομάδες να επιδίδονται κυρίως σε αναγνωστικό παιχνίδι, χωρίς να βγάζουν εντάσεις στις κινήσεις τους. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η Σταντάρ διατηρούσε μια σφιχτή ανασταλτική λειτουργία κλείνοντας καλά τους χώρους.

Οι πρώτες φάσεις ήρθαν μετά το 20λεπτο, με μια κεφαλιά του Εμόν και ένα σουτ του Αουγκούστο που κατέληξαν αμφότερες εκτός εστίας. Ίδια τύχη είχε και ένα δυνατό σουτ του Ντάντας στο 29’, ενώ το σκορ άνοιξε τελικά στο 36’. Μετά από φάση διαρκείας, ο Μποντάρτ απέκρουσε κεφαλιά του Σβαμπ και στην επαναφορά ο Κούτσιας έκανε από κοντά το 1-0.

Ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε διπλασίασε τα τέρματά του στο 45’ όταν μετά από κλέψιμο, ο Αουγκούστο βρέθηκε τετ α τετ με τον Μποντάρτ αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Σταντάρ. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε.

Με πέντε αλλαγές άρχισε το δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ καθώς Μιχάι, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας και Κούρτιτς πέρασαν στο ματς, την ίδια ώρα που οι Βέλγοι συνέχισαν με την ίδια ενδεκάδα.

Στα πρώτα λεπτά, ο Δικέφαλος έφτασε σε δυο φάσεις με Ντάντας και Λύρατζη που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ενώ στο 61’ οι δυο ομάδες προχώρησαν σε πλήθος αλλαγών. Για τους “ασπρόμαυρους” άλλαξε η υπόλοιπη ενδεκάδα καθώς Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κωνσταντέλιας, Φ. Σοάρες, Τσαούσης και Λάμπρου πέρασαν στο γήπεδο.

Οι δυο αντίπαλοι είχαν πλέον διαφοροποιήσει πλήρως τα σχήματά τους, έτσι ο ρυθμός “χάλασε” αρκετά για το υπόλοιπο του φιλικού. Ένα σουτ του Ράφα Σοάρες στο 80’ ήταν η πιο αξιοσημείωτη στιγμή, με το 1-0 να μένει ως το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (πρώτο ημίχρονο): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Κάργας, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Αουγκούστο, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ντάντας, Κουαλιάτα, Κούτσιας. Αγωνίστηκαν επίσης: Κοτάρσκι (Ζ. Ζίβκοβιτς 61’), Λύρατζης (Σάστρε 61’), Μιχάι, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς (Κωνσταντέλιας 61’), Ντάντας (Φελίπε Σοάρες 61’), Κουαλιάτα (Τσαούσης 61’), Κούτσιας (Λάμπρου 61’).

Σταντάρ Λιέγης: Μποντάρτ, Ντουσέν, Τσίμιροτ, Εμόν, Μπόλιεβιτς, Ράσκιν, Καλούτ, Λαϊφης, Ντεγουελέ, Μπαλίκβισα, Τσανάκ. Στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν: Χενκινέτ, Ντεβάελε, Πάβλοβιτς, Ντράγκους, φαν Ντάμε, Σαμίρ, Μποπέ, Αβενάτι, Γκαλίντι, Νεκάντιο, Ενγκόι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected