Κατηγορίες
Αθλήματα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2022: Ατομικό ρεκόρ για την Σωτηρία Ράπτη, Παπαστεργίου, Μπαχός και Αντωνοπούλου πέτυχαν τα όρια για το Κάλι

Η Σωτηρία Ράπτη (ΑΓΣΙ) ήταν μία από τις αθλήτριες που ξεχώρισαν στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις Σέρρες, αφού στην τέταρτη προσπάθεια της σημείωσε 13,11 μ. (0,9) στο τριπλούν και έγινε η 10η αθλήτρια φέτος στον κόσμο στην κατηγορία της.

Η νεαρή αθλήτρια είχε ακόμη άλμα στα 12,91 μ. στο τριπλούν και έδειξε σε καλή κατάσταση, περίπου ένα μήνα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι. Η αθλήτρια της Δέσποινας Παπαβασιλάκη είχε ατομικό ρεκόρ 12,96 μ. από τον ανοιχτό και 13,01 μ. από τον κλειστό στίβο.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βασιλική Βαρέλη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) με 12,41 μ. και το χάλκινο η Αθηνά Τζιατζιούλη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 12,17 μέτρα.

Στους Άνδρες Κ20 νικητής αναδείχθηκε ο, γεννημένος το 2006, Γιάννης Γκάρτσιος (ΓΣ Κηφισιάς), με άλμα στα 14,98 μ. (-0,8) επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Δημήτρη Σιούντρη έδειξε για μία ακόμη φορά φέτος πως διαθέτει το ταλέντο να ξεχωρίσει στο αγώνισμα. Δεύτερος με 14,84 μ. (1,8) ήταν ο Σπύρος Καραλής (ΟΣΦΠ) και τρίτος ο Γιώργος Γρέψιος (ΓΣ Σέρρες 93), με 14,75 μ. Ο νεαρός πριν λίγες ημέρες κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Κ18.

“Οι πρώτοι αγώνες της χρονιάς δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα, παρόλα αυτά πλέον αρχίζω και το βρίσκω. Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω πως την κατάλληλη στιγμή, στο Παγκόσμιο του Κάλι θα ,μπορέσω να το δείξω. Στόχος μου είναι η πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος”, είπε η Ράπτη, μετά την απονομή της.

Δυνατή εμφάνιση από την Φιλιππίδου

Σε ετοιμότητα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 έδειξε πως είναι και η Αρετή Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), νικήτρια σήμερα στη δισκοβολία Γυναικών Κ20. Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της, Δάκη Φιλιππίδη, είχε καλύτερη βολή στα 50,11 μ. και γενικά σταθερές βολές πάνω από τα 49,00 μέτρα. Το όριο για το Παγκόσμιο Κ20 κυνήγησε η Μαρία Αλεξέεβα (Αίολος Μακεδονίας), που ήταν δεύτερη με 47,90 μ. και τρίτη η Ιωάννα Αραμπατζή (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 45,03 μέτρα.

Κριαράς και Μιχαηλίδου τις νίκες σε επί κοντώ και ύψος

Ο Παύλος Κριαράς (ΑΓΕΣ Κάμειρος) λίγες ημέρες από την έκτη θέση στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, αναδείχθηκε νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Σερρών με 4,70 μέτρα.

Ο αθλητής του Κώστα Τσαταλού, στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,90 μ., προκειμένου να βελτιώσει το ρεκόρ του. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν ο Φανούρης Τζιόμαλλος (ΓΣ Σέρρες 93) και ο Γιώργος Παπαναστασίου (Ολυμπιακή Δομή) με 4,60 μέτρα.

Η Νικολέτα Μιχαηλίδου, 11η πριν λίγες ημέρες στην Ιερουσαλήμ, αναδείχθηκε νικήτρια στο ύψος με 1,71 μ., σε μία ακόμη σταθερή της εμφάνιση στη σεζόν. Η νεαρή στη συνέχεια άφησε το 1,74 μ. για να δοκιμάσει για νέο ατομικό ρεκόρ στο 1,78 μέτρα. Δεύτερη με 1,68 μ. ήταν η Δέσποινα Δανάη Ελληνούδη (ΟΦΚΑ Σέρρες) και τρίτη με την ίδια επίδοση η Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου (Κούρος Πάτρας).

Ωραίες κούρσες έγιναν στα 4Χ100 μ. τόσο των Ανδρών όσο και των Γυναικών. Στα κορίτσια ο Αμεινίας Μεσογείων πήρε τη νίκη πάνω στο νήμα με 49.12, έναντι 49.16 του ΑΟ Κάλλιστου, ενώ τρίτη τερμάτισε η ομάδα του Πήγασου Αγ. Δημητρίου με 49.27.

Στους Άνδρες ο ΑΟ Κάλλιστος πήρε εύκολη νίκη με 42.42, έναντι της Γλυφάδας (43.38) και του ΓΣ Σέρρες 93 (43.69).

Παπαστεργίου, Μπαχός και Αντωνοπούλου πέτυχαν τα όρια για το Κάλι

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στις Σέρρες, αφού ο Ανδρέας Παπαστεργίου, ο Ανδρέας Μπαχός και η Αναστασία Αντωνοπούλου πέτυχαν τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι.

Ο Παπαστεργίου τερμάτισε πρώτος σε 43.36.92 τα 10.000 μ. βάδην πέτυχε σπουδαίο ατομικό ρεκόρ και παράλληλα το όριο για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του. Ο αθλητής του Θανάση Δεληγιάννη, από την αρχή μέχρι το τέλος διατήρησε ένα γρήγορο ρυθμό, που ήταν και αυτός που του χάρισε τη συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας. Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Μπαχός με 43.40.34, επίσης ατομικό ρεκόρ και όριο για το κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η Αναστασία Αντωνοπούλου, που με 49.23.73 πέτυχε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 κι έδειξε να βρίσκει το ρυθμό της ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected