Super League 1

Ανέβασε “στροφές” στο τέλος ο Άρης και νίκησε τον Ιωνικό, πριν το πρώτο επίσημο ματς

Ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο «Κλ. Βικελίδης» του Ιωνικού με 2-0, στην τελική ευθεία για τον πρώτο αγώνα με την Γκόμελ. Με αυτογκόλ του Ζερβυλάκη στο 60′ και με κεφαλιά του Χαίροβιτς στο 70′ τα γκολ, κορυφαίος ο Πάλμα που είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ και αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα.

Ο Ιωνικός μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε μόλις στο 2′ με σουτ του Μάντζη που μπλόκαρε ο Κουέστα στην κλειστή του γωνία. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν συνοχή και ενέργεια, οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και έκαναν την δεύτερη τελική τους στην εστία στο 13′ και πάλι με σουτ του Μάντζη, που απέκρουσε ο γκολκίπερ του Άρη. Στο 14′ ένα ψηλοκρεμαστό σουτ του Πάλμα δεν ανησύχησε τον Χουτεσιώτη, ενώ στο 22′ οι κίτρινοι έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Γκρέι που βρέθηκε πλάγια, απέναντι από τον Χουτεσιώτη, προτίμησε να πασάρει στον Γκαρσία, παρά να σουτάρει και η ευκαιρία χάθηκε.

Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 38′ με μακρινό σουτ του Οντουμπάγιο που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο μόνιμα επικίνδυνος Πάλμα σούταρε, όμως, ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε την μπάλα. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου ο Άρης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Αρχικά, ο Πάλμα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, που αιφνιδίασε τον Χουτεσιώτη, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο νεαρός από την Ονδούρα είδε το σουτ του από το ύψος του πέναλτι να περνάει πάνω από την εστία.

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, αλλά δεν μπορούσε να πατήσει εύκολα την αντίπαλη περιοχή. Στο 60′, σε φάση που ξεκίνησε ξανά από τον κορυφαίο των γηπεδούχων, τον Πάλμα, οι κίτρινοι κατάφεραν να σκοράρουν. Ο άσος από την Ονδούρα σούταρε, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε με δυσκολία, ο Μαζικού στην εξέλιξη σέντραρε, η άμυνα του Ιωνικού σταμάτησε γιατί όλοι νομίζουν ότι η μπάλα είχε βγει και ο Ζερβυλάκης πέτυχε αυτογκόλ!

Ακολούθησαν στο 65′ οκτώ αλλαγές από τον Μπούργος και πέντε λεπτά αργότερα δύο από τους παίκτες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο συνδυάστηκαν για το δεύτερο τέρμα. Ο Εμπακατά έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Χαίροβιτς με ψύχραιμη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του Χουτεσιώτη, γράφοντας το 2-0. Στο 72′ ο Εμπακατά δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία και στο 85′ ο Περλέσι κράτησε με μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Πίρσμαν το 2-0, στην τελευταία καλή στιγμή του ματς.

Συνθέσεις

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα (46’ Σιαμπάνης, 82’ Καρακασίδης), Οντουμπάτζο (67’ Εμπακατά), Φαμπιάνο (46’ Μπράμπετς), Χρυσόπουλος (46’ Τανούλης), Μαζικού (67’ Πίρσμαν), Νταμπό (67’ Ντουκουρέ), Ντιόπ (67’ Σγούρος), Καμάτσο (67’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία (67’ Χαΐροβιτς), Γκρέι (67’ Χατζηιωάννου), Πάλμα (67’ Παναγίδης).

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης (76’ Περλέσι), Τσιριγώτης, Αντούνες, Μασάς (58’ Ιωαννίδης Ν.), Ιωαννίδης (78’ Οφούσου), Κοκκίνης, Σερβιλάκης, Βαλεριάνος, Μαντζης, Πογοσιάν, Μύγας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected