Κατηγορίες
Διάφορα

Σάμος : Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα – Καλύτερη η εικόνα το πρωί της Πέμπτης (photos)

Ολονύχτιο αγώνα για να περιορίσουν τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης τη νοτιοδυτική Σάμο με αφετηρία το Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου έδωσαν οι επίγειες δυνάμεις, πυροσβέστες και εθελοντές.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη, στο ξημέρωμα της Πέμπτης η εικόνα στο πύρινο μέτωπο είναι βελτιωμένη συγκριτικά με χθες, καθώς και οι άνεμοι είναι πιο ήπιοι και γύρισαν σε ανατολικούς. Ενεργή πορεία-κίνηση εξάπλωσης της φωτιάς δεν υπάρχει και οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι διάσπαρτες στο τμήμα Παλαιοχωρίου-Μακριάς Πούντας-Αγίας Κυριακής-Λιμνιώνα για να περιορίσουν τις εστίες.

Στην Αγία Κυριακή, στο πιο δύσκολο σημείο τη νύχτα, εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός.

Συνολικά επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 28 πυροσβεστών που μετέβησαν χθες το βράδυ αεροπορικώς από την Αττική, 15 οχήματα και δύο ελικόπτερα, το “Αφροδίτη| και ο “Δαίδαλος”.

Συνδρομή παρέχει ο Ελληνικός Στρατός και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νησιού.

Για τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

δείτε φωτογραφίες στο samosvoice.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected