Κατηγορίες
Αθλήματα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Φετινά ρεκόρ για τις Φιλτισάκου και Παπαδοπούλου, στον τελικό της σφυροβολίας ο Χρήστος Φραντζεσκάκης (vid)

Photo : Angelos Zymaras

Διπλή εκπροσώπηση είχε η χώρα μας στον απευθείας τελικό των 20χλμ. βάδην. Η Κυριακή Φιλτισάκου και η Χριστίνα Παπαδοπούλου ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους με καλές εμφανίσεις, αφού βελτίωσαν τα φετινά τους ρεκόρ.

Η Φιλτισάκου κατέλαβε την 22η θέση με 1.34.55, ενώ η Παπαδοπούλου ακολούθησε με 1.37.20 στην 28η θέση. Οι δύο αθλήτριες μετά τα μισά της διαδρομής έδειχναν να επιταχύνουν σταδιακά και να διατηρούν ένα ρυθμό, που θα τους επέτρεπε να κυνηγήσουν επιδόσεις κοντά στα ρεκόρ τους. Παρόλα αυτά στα τελευταία χιλιόμετρα υποχώρησαν, ωστόσο κατάφεραν να σημειώσουν καλά πλασαρίσματα στο ντεμπούτο τους στη διοργάνωση.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κίμπερλι Γκαρσία (Περού) με 1.26.58, το πρώτο για τη χώρα της στην ιστορία του αγωνίσματος σε Παγκόσμιο και τους συμπατριώτες της να πανηγυρίζουν πολύ πριν τον τερματισμό, . Δεύτερη με 1.27.31 ήταν η Ζντζιμπλο (Πολωνία) και τρίτη η Γκουεγιάνκ με 1.27.56.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Όρεγκον. Ο αθλητής μπήκε όγδοος στη βαλβίδα της σφυροβολίας και με βολή στα 76,03 μ. στην πρώτη του προσπάθεια κατέλαβε την πέμπτη θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ και την 10η στο σύνολο και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη είχε ακόμη βολές στα 74,47 μ. και 75,79 μ. κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Ο Φραντζεσκάκης έχει πετύχει φέτος 78,15 μ., επίδοση που του επιτρέπει να σκέφτεται μια καλή εμφάνιση στον τελικό.

Συνολικά οχτώ αθλητές πέτυχαν το όριο των 77,50 μέτρα. Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο νικητής στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις Πάβελ Φάιντεκ (Πολωνία) με 80,09 μ., ο μοναδικός που ξεπέρασε τα 80,00 μέτρα.

Σε καλή κατάσταση έδειξε ο Ντάνιελ Χάγκ (ΗΠΑ) με 79,34 μ., αλλά και ο ολυμπιονίκης του 2021 Βόιτσεχ Νοβίτσκι (Πολωνία) με 79,22 μέτρα.

Η χώρα μας έχει μεγάλη παράδοση στη σφυροβολία των Ανδρών, αφού o Αλέξανδρος Παπαδημητρίου έχει αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συνολικά επτά φορές διαδοχικά από το 1997 έως και το 2009. Ο Φραντζεσκάκης, τρία χρόνια από την 23η θέση στην Ντόχα, στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, θα αγωνιστεί στον πρώτο μεγάλο τελικό της καριέρας του με προοπτικές για μια καλή παρουσία. Η χώρα μας θα έχει και πάλι εκπροσώπηση σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για πρώτη φορά από το 2003 και τη διοργάνωση του Παρισιού, εκεί όπου ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου ήταν όγδοος. Την έκτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος στο Παγκόσμιο του 1999 στη Σεβίλλη έχει κατακτήσει ο Χρήστος Πολυχρονίου, που είναι η καλύτερη παρουσία Έλληνα στο αγώνισμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected