Κατηγορίες
Διάφορα

Ρέθυμνο: Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η μάχη με τις φλόγες στο Δήμο Αγίου Βασιλείου – Επιχειρούν πέντε ελικόπτερα (photos+vid)

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου, η μάχη με τις φλόγες στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πυρκαγιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου βρίσκεται σε εξέλιξη, και δεν έχει καταστεί εφικτή η οριοθέτησή της, καθώς γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Τιτάνια είναι η προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν τη πυρκαγιά, καθώς επιχειρούν 33 πυροσβεστικά οχήματα με 120 υπαλλήλους, ενώ από αέρος 5 ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Ωστόσο, πνέουν αρκετοί άνεμοι στην περιοχή, που καθιστούν δύσκολη την κατάσβεση της.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των οικισμών και παραλιών Στακτούρια, Άγιος Παύλος, Τριόπετρα, Λίγκρες, Ορνέ, Μέλαμπες, Κρύα Βρύση, Άγιος Γεώργιος, ενώ δύο πύρινα μέτωπα κατευθύνονται προς Αγία Γαλήνη και Κρύα Βρύση. Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν κινδυνεύουν μέχρι στιγμής οικισμοί.

Όπως είχε τονίσει χθες στο neakriti.gr ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης, Αρχιπύραρχο, Γιώργος Τσικαλάς, «η κατάσταση, δυστυχώς έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, καθώς η δυσβατότητα δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης και τα εναέρια μέσα δεν επιχειρούν τη νύχτα. Με το πρώτο φως ξεκινάμε πάλι».

Μετά τις 8 το βράδυ χθες, η φωτιά πέρασε από το χωριό Μέλαμπες, έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν φθορές, καθώς οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να την περιορίσουν σημαντικά, όταν ένα άλλο πύρινο μέτωπο κατευθυνόταν προς την παραλία του Αγίου Γεωργίου, όπου κάτοικοι και καταστηματάρχες, όπως είπαν στο neakriti.gr, έβλεπαν τους καπνούς με τη μυρωδιά του καμένου να είναι έντονη και στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τα ακόμα χειρότερα, κατέβρεχαν διαρκώς με λάστιχα τις περιουσίες τους.

δείτε φωτογραφίες στο neakriti.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected