Κατηγορίες
Αθλήματα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Φοβερός και πάλι ο Τεντόγλου “ασημένιος” με 8,32 μ. (vid)

photo: Angelos Zymaras

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε σήμερα ιστορία, αφού για μία ακόμη φορά στην πλούσια καριέρα του κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, σε έναν αγώνα όπου μπορεί να μην έκανε την πολύ μεγάλη επίδοση, ωστόσο έκανε μια σειρά από σπουδαία άλματα. Ο Τεντόγλου είχε καλύτερη προσπάθεια, την πέμπτη με 8,32 μ., η οποία μάλιστα μέχρι την έναρξη των έκτων προσπαθειών του χάριζε το χρυσό μετάλλιο.

Ο 24χρονος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση του 2022, αλλά και το πρώτος της στο αγώνισμα του μήκους στην ιστορία του θεσμού.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα, σε μια προσπάθεια η οποία ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ διαδοχικά συνέχισε με προσπάθειες στα 8,30 μ., , 8.29 μ ., 8,24 μ., 8,32 μ. και 8,20 μ., στο έκτο του άλμα. Ο νικητής στο Παγκόσμιο κλειστού του 2022 και των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021, μέχρι το άλμα του Κινέζου Γιάναν Ουάνγκ επικρατούσε του αγώνα με όλα τα έγκυρα άλματα του, αφού δεύτερος ακολουθούσε ο Σίμον Εχάμερ με 8,16 μέτρα. Ο Κινέζος είχε 8,03 μ. και ήταν στην πέμπτη θέση, ωστόσο στο έκτο του άλμα βρήκε το σωστό πάτημα κι έγραψε 8,36 μ. για να κατακτήσει το πρώτο του χρυσό μεγάλο μετάλλιο στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτος στη διοργάνωση που έγινε στην πατρίδα του το 2015.

Ο Τεντόγλου με τη σημερινή του παρουσία έδωσε συνέχεια σε μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, που ΄ξεκινούν αρκετά – πλέον- χρόνια πίσω όταν ως έφηβος έκανε τα πρώτα του βήματα στο αγώνισμα. Ο άλτης από τα Γρεβενά, είναι ο χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 στο στο Βερολίνο και ο νικητής διαδοχικά στο Ευρωπαϊκό κλειστού του 2019 και 2021, των Ολυμπιακών Αγώνων και του Παγκοσμίου κλειστού του 2022. Παράλληλα με τις εμφανίσεις σε μίτινγκ ανά τον κόσμο επιβεβαιώνει διαρκώς την μοναδική του σταθερότητα σε άλματα πάνω από τα 8,20 μ., όπως έκανε και σήμερα. Ο Τεντόγλου έχει μπροστά του την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Μονάχου, ενώ σε περίπου ένα χρόνο στο Παγκόσμιο του 2023 θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το χρυσό, που δεν μπόρεσε να κρεμάσει σήμερα στο στήθος του.

“Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα” (vid)

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια, λόγω του μοναδικού αγωνιστικού του ταλέντου, αλλά και της μαχητικότητας του, που τον διακρίνει στη διάρκεια των αγώνων και είναι αυτή που τον φέρνει σταθερά στο βάθρο των νικητών των κορυφαίων διοργανώσεων. Ο αθλητής μας, μπορεί να κατέκτησε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο, που αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο και τη χώρα μας, ωστόσο δεν έδειξε να απολαμβάνει όσο θα ήθελε τη νέα αυτή διάκριση, αφού στο μυαλό του ήταν το χρυσό μετάλλιο.

‘Έχανα πολλά εκατοστά στην προσγείωση, που μου στέρησε το χρυσό μετάλλιο. Δεν ξέρω τη πήγε στραβά. Έκανα πολύ καλά άλματα, αλλά δεν ξέφυγε ένα μεγάλο άλμα. Σήμερα οι προσγειώσεις μου ήταν κακές. Άφηνα το σώμα μου πίσω και δεν βγήκε αυτό που θα ήθελα. Είναι κρίμα που του έχασα έτσι. Η φόρα μου ήταν εντάξει, τα πατήματα μου καλά, ίσως λίγο να το έχανα στον αέρα“, είπε αρχικά ο αθλητής στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε “Κρίμα που δεν ήρθε το χρυσό. Από την άλλη με 8.32 μ. θα ήταν ντροπή να κερδίσω, δε με πειράζει. Θα ήθελα να πηδήσω 8,50 μ. κι ας μην κέρδιζα. Το πρώτο μου μετάλλιο σε Παγκόσμιο ανοιχτού είναι καλοδεχούμενο, τώρα θα προσπαθήσω να προετοιμαστώ καλύτερα για του χρόνου στη διοργάνωση του 2023, που μάλιστα θα γίνει στην Ευρώπη και θα είναι καλύτερα“. Ο Τεντόγλου θα αφήσει πίσω του τη διοργάνωση του Όρεγκον και θα στρέψει το ενδιαφέρον του στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου. “Πλέον θα μου φύγει η μεγάλη πίεση. Έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσω να το απολαύσω και μακάρι να αναδειχθώ και νικητής“, κατέληξε.

Η Ελλάδα με το μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου έφτασε στα 23 μετάλλια στην ιστορία των αγώνων εκ των οποίων τα πέντε χρυσά, τα επτά ασημένια και τα 11 χάλκινα. Ο Τεντόγλου σημείωσε τη μεγαλύτερη διάκριση στο αγώνισμα του μήκους, αφού μέχρι σήμερα η καλύτερη παρουσία Έλληνα αθλητή ήταν η έκτη θέση του Κουκουδήμου το 1995 στο Γκέτερμπογκ.

https://www.youtube.com/watch?v=ndrUfW0sMNU&ab_channel=%CE%95%CE%A1%CE%A4%CE%91.%CE%95.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected