Κατηγορίες
Διάφορα

Περίεργη δήλωση του Γάλλου δημοσιογράφου της “Figaro” : «Παρακολουθήστε τι θα συμβεί στον Έβρο σε λίγες ώρες»

Ο J. Christophe Buisson, συνεκδότης της Le Figaro, έγραψε ότι υπάρχει δραστηριότητα στα τουρκοελληνικά σύνορα-Τούρκος καθηγητής: Η Ελλάδα γνωρίζει ότι σε έναν πόλεμο με την Τουρκία θα είναι μόνη και θα υποστεί μεγάλες απώλειες, ειδικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί ακόμη και στην Κύπρο

Σε μια περίοδο τεταμένων σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας έρχεται ένα αλλόκοτο δημοσίευμα κορυφαίου γαλλικού μέσου να σκορπίσει περαιτέρω ανησυχία.

Ο J. Christophe Buisson, συνεκδότης της Le Figaro, έγραψε ότι υπάρχει δραστηριότητα στα τουρκοελληνικά σύνορα, όπου βρίσκεται ο ποταμός Έβρος, και ότι σημαντικά πράγματα θα συμβούν σε λίγες ώρες.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος J. Christophe Buisson στον λογαριασμό του στο Twiiter αναφέρει: «Παρακολουθήστε τι συμβαίνει στη Θράκη, στα τουρκοελληνικά σύνορα στον ποταμό Έβρο, σε λίγες ώρες. Οι στρατοί είναι σε επιφυλακή, χτίζονται χαρακώματα», μοιράστηκε στο “τιτίβισμά” του.

Οι νησίδες του Έβρου

Όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραψε και σε προηγούμενο άρθρο αν και κατά την εκτίμησή μας δεν αναμένουμε εκδήλωση της τουρκικής επιθετικότητας σε στρατιωτικό επίπεδο στον Έβρο, τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο, αυτό δεν αποκλείεται να επισυμβεί σε είτε σε δεύτερο χρόνο είτε να δούμε εκ νέου ενδεχομένως την απειλή συσσώρευσης μεταναστών, προκειμένου να περάσουν στο Ελληνικό έδαφος.

Εξαίρεση αποτελούν οι νησίδες του Έβρου, όπου απαιτείται προσοχή.

Οι λόγοι που μας οδηγούν στην παραπάνω εκτίμηση είναι:

-Έβρος και Αιγαίο συνιστούν μέρος του κρίσιμου άξονα για τα συμφέροντα ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, τόσο αναφορικά με την μεταφορά στρατευμάτων-οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών προς τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Ουκρανία, όσο και του φυσικού αερίου από χώρες της Β.Αφρικής -Μ.Ανατολής προς Αλεξανδρούπολη και εκείθεν προς τις Ευρωπαϊκές χώρες.

-Η Αλεξανδρούπολη αποτελεί σημαντικότατη βάση των ΗΠΑ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της σε Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια

-ΗΠΑ -Γαλλία-Ισραήλ στηρίζουν την Ελλάδα την οποία θεωρούν στρατηγικό τους σύμμαχο, πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή.

-Η Ελληνογαλλική συμφωνία προβλέπει ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής βοήθειας σε περίπτωση προσβολής μιας εκ των δύο χωρών από τρίτη χώρα.

-Γαλλία-Γερμανία με δηλώσεις των ηγετών τους γνωστοποίησαν ότι θεωρούν απαράδεκτο και μη αποδεκτό να απειλείται η Εθνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα οποιουδήποτε μέλους της ΕΕ.

-Είχαμε τέλος πρόσφατα επαναβεβαίωση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του εδαφίου 7 του άρθρου 42 της συνθήκης της ΕΕ, κοινώς της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της ΕΕ.

Η δύναμη της 1ης Τουρκικής Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη

Ως γνωστόν η 1η Τουρκική Στρατιά διαθέτει τρία Σώματα Στρατού (ΣΣ) , τα οποία είναι:

Το 2ο ΣΣ με τομέα από Σουφλί και νοτιότερα, το οποίο διαθέτει 3Μ/ΚΤΑΞ (Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες),1ΤΘΤ (Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία),1 ΣΠΒ (Σύνταγμα πυροβολικού), 1ΣΜΧ( Σύνταγμα Μηχανικού) και 1 ΣΚΔ (Σύνταγμα Καταδρομών)

Το 5ο ΣΣ με τομέα από Σουφλί και βορειότερα ,το οποίο διαθέτει 3Μ/ΚΤΑΞ, 1ΤΘΤ, 1 ΤΑΞΚΔ , 1ΣΠΒ, 1ΣΜΧ, 1ΕΑΝ (Επιλαρχία αναγνωρίσεως)

και εφεδρεία το 3ο ΣΣ το οποίο διαθέτει 1 Μ/ΚΤΑΞ, 1ΤΘΤ και 2 ΤΑΞΚΔ υπό την Διοίκηση Μεραρχίας μηχανοποιημένης.

Προσμετρώντας μαζί Μ/ΚΤΑΞ και ΤΘΤ διαπιστώνουμε ότι η Ανατολική Θράκη έχει συνολικά 10 Σχηματισμούς M/KΠΖ και ΤΘ και συνεπώς ισάριθμες Μοίρες Καταδρομών, μία σε κάθε έναν από αυτούς, καθώς και 3 ΤΑΞΚΔ.

Δεν προσμετράμε το ΣΚΔ του 2ου ΣΣ, το οποίο εδρεύει στην Ίμβρο και ένας Λόχος του στην Τένεδο.

Αυτές οι δυνάμεις συνιστούν συνολική δύναμη 5ΤΑΞΚΔ(+) της 1ης Στρατιάς στην Ανατολική Θράκη. Εδώ θα πρέπει να προσμετρήσουμε το Σύνταγμα Καταδρομών Στρατοχωροφυλακής (Σ-Χ) στη Βιζύη, οπότε συνολικά οι Ταξιαρχίες ΚΔ των Τούρκων είναι μια συνολική δύναμη 6ΤΑΚΚΔ(+)

Επίσης στην Α. Θράκη εδρεύουν το 116 Σύνταγμα Εκπαιδεύσεως (Σ-Χ) στο Τσανάκαλε και το 125 Σύνταγμα εκπαιδεύσεως (Σ-Χ) στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι συνεχώς αποστέλλονται Μονάδες μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες από Σχηματισμούς της 1ης Στρατιάς σε Συρία και Ιράκ για απόκτηση πολεμικής εμπειρίας και στη συνέχεια μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα εναλλάσσονται από άλλες.

pentapostagma.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected