Κατηγορίες
Διάφορα

Σκηνές αλλοφροσύνης στην Αττική : Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη, εκκενώνονται περιοχές, αυτοκτόνησε άνδρας όταν οι φλόγες έκαψαν την περιουσία του! (photos+vids)

Ανεξέλεγκτη και πλέον σε πολλά μέτωπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Πεντέλη, με το 112 να έχει στείλει μήνυμα εκκένωσης την Τρίτη στους κατοίκους σε Ντράφι, Ανθούσα, Διώνη, Δασαμάρι, αλλά για το νοσοκομείο Παίδων.

Την νύχτα προς τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/7) ακολούθησαν μηνύματα εκκένωσης για όσους βρίσκονταν στην Πεντέλη πέριξ του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 με κατεύθυνση τα Βριλήσσια και των ανατολικών περιοχών του Γέρακα με κατεύθυνση την Αγία Παρασκευή.

Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίς το πρωί της Τετάρτης και για εκκένωση της Παλλήνης προς Πικέρμι και Ραφήνα.

Πολλά ειναι τα σπίτια που έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε πολλές περιοχές τόσο του ορεινού όγκου της Πεντέλης στην διάρκεια της νύχτας, ενώ απο τις πρώτες πρωινές ώρες παρανάλωμα του πυρός γίνονται σπίτια και επιχειρήσεις που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό στις περιοχές της Παλλήνης και του ανατολικού Γέρακα.

Λίγα λεπτά μετά τις 06:00 το πρωί σηκώθηκαν τα πρώτα εναέρια μέσα. Πρόκειται για 3 Canadair415, δυο ελικόπτερα Erickson, ένα Bell214 και ένα BK117. Όμως λόγω της πυκνότητας του καπνού οι ρίψεις νερού δεν ακόμα εφικτές και θα ξεκινήσουν να γίνονται περιμετρικά κυρίως στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς, στην πίσω πλευρά της Πεντέλης. Θα ακολουθήσει και το δεύτερο κύμα πτητικών μέσων.

Η τελευταία ενημέρωση από το ΕΚΑΒ (05:45) αναφέρει πως εκκενώθηκαν Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), που φιλοξενούσαν 46 άτομα. Οι 6 μεταφέρθηκαν με φορείο, ενώ 3 άτομα με καρέκλα. Τα 3 άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

Έγινε επίσης εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), φιλοξενούσε 57 άτομα, ενώ έγινε διακομιδή ενός ατόμου προς το Ιπποκράτειο.

Εκκένωση έγινε και από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), η οποία φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφέρθηκαν 10 άτομα, οι 2 σε Ερυθρό Σταυρό, οι 2 στο Ιπποκράτειο και σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για τα υπόλοιπα έξι.

Όσον αφορά τις διακομιδές από το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45):

  • 3 Πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ,
  • 5 πολίτες διακομίσθηκαν 1 στο “Γεννηματάς” με ελαφρύ έγκαυμα, 3 στον “Ερυθρό Σταυρό” και 1 στο “Σωτηρία” με αναπνευστικά προβλήματα.

Κλειστοί δρόμοι
Λίγα λεπτά μετά τις 06:00 το πρωί από το 112 μήνυμα εστάλη μήνυμα για αποφυγή της μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος από κόμβο Αττικής Οδού έως το Πικέρμι. Παράλληλα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Αττική Οδό από τον κόμβο Κηφισιάς έως τον κόμβο Ανθούσας στο ρεύμα προς αεροδρόμιο και από τον κόμβο Μαραθώνος έως τον κόμβο Πεντέλης στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Συγκλονιστικές οι φωτογραφίες ΕΔΩ

Αυτοκτονία άνδρα στην Ανθούσα

Τραγωδία σημειώθηκε στην Ανθούσα, από τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει την ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης από την Τρίτη.

Πιο συγκεκριμένα, ένας ηλικιωμένος άνδρας, έβαλε “τέλος” στη ζωή του όταν είδε το σπίτι του να περικυκλώνεται από τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του άτυχου άνδρα βρέθηκε το πρωί από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τη σορό του.

Όπως ανέφεραν γείτονες και συγγενείς του ηλικιωμένου άνδρα, το σπίτι του είχε καεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected