Κατηγορίες
Super League 1

Νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ και αγωνιστική βελτίωση

Η αγωνιστική βελτίωση της ΑΕΚ συνεχίστηκε, με την Ένωση να κερδίζει 2-1 την Φόλενταμ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας, αυτή τη φορά επί ολλανδικού εδάφους.

Με πειθαρχία στον αγωνιστικό χώρο και ασφυκτική πίεση σε μεγάλη κομμάτια του αγώνα, η ομάδα του Αλμέιδα παρουσίασε ξανά στοιχεία που θέλει να έχει ο Αργεντινός στο παιχνίδι της. Σαφώς και υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα που πρέπει να γίνει, ωστόσο οι “κιτρινόμαυροι” δείχνουν να βρίσκονται σε σωστό δρόμο.

Με την Φόλενταμ να πιέζει ψηλά και την ΑΕΚ να “ψάχνεται” άρχισε το πρώτο ημίχρονο, με τους Ολλανδούς να πετυχαίνουν γκολ όταν από λάθος υπολογισμό του Αθανασιάδη σε πίεση του Ελ Καντίνι ο οποίος έβαλε την κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Αντονούτσι που σκόραρε σε κενή εστία.

Τέσσερα λεπτά μετά η Φόλενταμ άγγιξε δεύτερο γκολ, με τον Τζαβέλλα να κάνει λάθος πάσα και τον Μίρεν να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά να αστοχεί.

Η ΑΕΚ μετά το 13′ άρχισε να ισορροπεί το ματς και αφού απείλησε με την κεφαλιά του Γκαρσία, έχασε τεράστια ευκαιρία στο 16′ όταν από ωραία συνεργασία και 1-2 Αραούχο με Γκατσίνοβιτς, ο Αργεντινός σούταρε για να διώξει σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμα τελική του Αραούχο, μετά από σέντρα του Γιόνσον, με τον Αργεντινό να σουτάρει στην κίνηση πάνω από την εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με ευκαιρία για τους γηπεδούχους, καθώς στο 27′ από γύρισμα του Μούρκιν, ο Μέιχεμ σούταρε από το ύψος του πεναλτι και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Αθανασιάδη. Η ΑΕΚ ωστόσο παρουσιάστηκε καλύτερη στη συνέχεια, με πιο γρήγορη ανάπτυξη, καλύτερη κυκλοφορία, πίεση ψηλά

Στο 29′ ο Μούρκιν σούταρε ψηλά, ενώ στο επόμενο λεπτό από σέντρα του Τσούμπερ και κεφαλιά του Μάνταλου, ο Γκάτσινοβιτς μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε με τον ίδιο τρόπο. Ο Γκαρσία πίεσε ψηλά και υποχρέωσε σε λάθος τον Στάνκοβιτς με τον Αραούχο να υποδέχεται ωραία τη μπάλα και να σκοράρει σε σχεδόν κενή εστία στο 32′ για το 1-1.

Δύο λεπτά μετά, ο Αργεντινός έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες. Στην πρώτη περίπτωση ο Στάνκοβιτς πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Αραούχο, ενώ δευτερόλεπτα μετά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Πινέδα, στο 37′, έκανε τρομερή κούρσα από την άμυνα της ΑΕΚ, πέρασε όποιον βρήκε, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 42′ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούμπερ, ο Στάνκοβιτς εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του κόρνερ η ΑΕΚ έχασε διπλή ευκαιρία με τον Αραούχο να σουτάρει σε δύο περιπτώσεις, αλλά να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Ο Αλμέιδα όπως και με την Γκενκ, άλλαξε ξανά όλη την ενδεκάδα, συνέχισε ωστόσο με τον ίδιο σχηματισμό. Ο ρυθμός έπεσε και το πρώτο δεκάλεπτο του τρίτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι το αξιόλογο.

Μια καλή στιγμή για την Ένωση στο 66′, με το σουτ του Μιτάι να σταματά στην αγκαλιά του Λάουερς, ενώ στο 67′ από την εξαιρετική κάθετη του Χατζισαφί και το γύρισμα του Μοχαμαντί, ο Γιούσης έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 1-2.

Στο 70′, από λάθος της άμυνας των Ολλανδών και κλέψιμο του Γιούση, ο Μουστακόπουλος σούταρε από το ύψος του πέναλτι για να στείλει τη μπάλα άουτ.

Δευτερόλεπτα μετά, νέο λάθος από ελεύθερο του Λάουερς που έπαιξε με πάσα, με τον Νάσιγκ να ανατρέπει εντός περιοχής τον Φράνσον και τον Κοσίδη να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από το σημείο του πέναλτι.

Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα άρχισε με την ΑΕΚ να είναι πιο προσεκτική στα ανασταλτικά της καθήκοντα και να ψάχνει παιχνίδι αντεπιθέσεων.

Η ΑΕΚ άγγιξε τρίτο γκολ στο 86′, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μουστακόπουλου, ο Γιούσης σούταρε στην κίνηση με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 89′ το σουτ του Φράνσον σταμάτησε στον Λάουερς.

Ο Γιούσης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 91′, όταν από εξαιρετική ενέργεια και γύρισμα του Τζούντα Γκαρσία, σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Συνθέσεις

Φόλενταμ (Βιμ Γιονκ): Στάνκοβιτς, Πλατ, Μίρανι, Μούρκιν, Βαν Ντούιλ, Μίρεν, Βαν Μίεχεμ, Αντονούτσι, Μπέναμαρ, Ελ Καντίρι, Ουλντ-Τσικ

ΑΕΚ : Αθανασιάδης, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Πινέδα, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο. Στο δεύτερο : Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Κορνέζος, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Μοχαμαντί, Μουστακόπουλος, Μιτάι, Φράνσον (90′ Τζούντα Γκαρσία), Κοσίδης, Γιούσης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected