Κατηγορίες
Super League 1

Ισόπαλοι στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός και Βόλος

Μόνο το γκολ έλειψε από το αποψινό φιλικό της Αθήνας, με τον Παναθηναϊκό και τον Βόλο να χάνουν σωρεία ευκαιριών. Oι πράσινοι σε τέσσερα φιλικά ματς μετρούν μία νίκη με 1-0 και τρεις ισοπαλίες 0-0!

Κόντρα σε Γουότφορντ, Λεβερκούζεν κι απόψε με τον Βόλο στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξαν ποδόσφαιρο μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Κυρίως από το 50′ έως το 70′. Στο πρώτο ημίχρονο έλειψε η ένταση, η φαντασία και ο Παναθηναϊκός φωνάζει ότι θέλει ποιότητα στον άξονα. Τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιωαννίδης που σηκώνει το βάρος δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ άφαντος ήταν ο Καρλίτος. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ιωαννίδης είχε τέσσερις τελικές. Μία μεγάλη φάση, ένα δοκάρι και μία καλή εκτέλεση φάουλ. Ο Κλέιμαν επίσης ήταν σε καλή βραδιά και σταμάτησε επίσης Τσέριν και Αϊτόρ. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Παναθηναϊκός θέλει έναν επιθετικό εκτελεστή. Η ομάδα σε τέσσερα ματς δεν έχει δεχθεί γκολ κι αυτό είναι θετικό. Έχει σημειώσει μόνο ένα γκολ κι αυτό είναι αρνητικό. Τόσο απλά. Και είναι άγνωστο τι θα προλάβει να αλλάξει μεταγραφικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η διοίκηση πριν τις μάχες με τη Σλάβια Πράγας.

Το φιλμ

Ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο από την αρχή, αλλά δεν είχε φαντασία κι ένταση στο παιχνίδι του. Είχε μία ανούσια κατοχή και προσπαθούσε να αναπτυχθεί με βαθιές μπαλιές του Μάγκνουσον στον Χουάνκαρ, με τον Παλάσιος να ψάχνει συνεργασίες και επιχείρησε να απειλήσει και με στατικές φάσεις από τον Αϊτόρ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το ματς ξεκίνησε με φάση για τον Παναθηναϊκό. Στο 3’ σουτ του Καρλίτος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έφυγε άουτ.

Η επόμενη αξιόλογη φάση ήταν στο 36’! Για τον Βόλο, όμως, ο οποίος έως το 30’ δεν είχε κρατήσει μπάλα και δεν είχε δημιουργήσει. Φάουλ του Μπαριέντος, λοιπόν, μπλόκαρε στη δεξιά γωνία ο Μπρινιόλι.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστιες φάσεις και δοκάρι. Στο 38’ ο Φαν Βέερτ έφυγε στην αντεπίθεση, εκτέλεσε με το αριστερό και απέκρουσε ο Μπρινιόλι, στη συνέχεια γύρισμα του Ολλανδού και πλασέ του Φερνάντες έκοψε σωτήρια ο Πέρεθ και απέτρεψε το 0-1.

Στο 44’ ο Φερνάντες απέφυγε εξαιρετικά τον Μάγκνουσον και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπρινιόλι στην αριστερή γωνία.

Στην εξέλιξη του κόρνερ, κεφαλιά του Μεταξά απέκρουσε ο Μπρινιόλι, νέα κεφαλιά του Φαν Βέερτ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και το σουτ στη συνέχεια του Εσκοβάλ έφυγε άουτ!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο τον Τσέριν αντί του Καρλίτος και ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε σχηματισμό 4-3-3.

Μπήκε ασφαλώς καλύτερα από το πρώτο ημίχρονο και με κύριο εκφραστή τον Ιωαννίδη άγγιξε το γκολ, αλλά το στέρησαν ο Κλέιμαν και το δοκάρι.

Στο 52’ γύρισμα του Κώτσιρα, σκαστό σουτ του Αλεξανδρόπουλου, στη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά ο Ιωαννίδης και απέκρουσε ο Κλέιμαν.

Στο 53’ φάουλ για τον Παναθηναϊκό, ο Ιωαννίδης έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 58’ γύρισμα του Αλεξανδρόπουλου, το πλασέ του Ιωαννίδη στην καρδιά της άμυνας κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 60’ κεφαλιά του Ιωαννίδη ήταν άστοχη και στο 62’ δυνατό σουτ του Τσέριν απέκρουσε σε κόρνερ ο Κλέιμαν.

Ο Βόλος αντίθετα με την είσοδο του Βίκτορ Φερνάντες γύρισε σε διάταξη 3-4-3. Την ίδια διάταξη με στόπερ τον Σάντσες και δεξί χαφ είχε και τον Παναθηναϊκό ο Γιοβάνοβιτς μετά το 65’

Στο 71’ ο Κλέιμαν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Αϊτόρ.

Η συνέχεια ανήκε στον Βόλο. Στο 73’ πλασέ του Μπαριέντος μπλόκαρε ο Λοντίγκι και στο 75’ σουτ του Βίκτορ Φερνάντες, έδιωξε σε κόρνερ ο Σάρλια. Στο 78’ ο Τσέλιος αστόχησε από καλή θέση.

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (65’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (65’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (65’ Γκάνεα), Μάγκνουσον (65’ Σάρλια), Σένκεφελντ (65’ Πούγγουρας), Πέρεθ (79’ Ηλιάδης), Αλεξανδρόπουλος (65’ Σάντσες), Παλάσιος (79’ Σαρδέλης), Αϊτόρ (79’ Φρόκου), Καρλίτος (46’ Τσέριν), Ιωαννίδης (Καμπετσής).

Βόλος (Οσβάλντ Τανσό): Κλέιμαν, Πίρινεν, Φαν Βεερτ (77’ Σταμένκοβιτς), Π. Φερνάντες (86′ Παπαθανασίου), Λούνα (77’ Λυμπεράκης), Μπαριέντος, Σιέλης, Ταχάτος (86′ Ουεντραόγκο), Μεσκίδα (57’ Β. Φερνάντες), Μεταξάς (70’ Τσέλιος), Εσκοβάλ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected