Κατηγορίες
Αθλήματα

Νικηφόρο ξεκίνημα για τη Λάκη στο Monastir, 0ροκρίθηκε στο 25άρι του Denia o Θάνος

Η Μιχαέλα Λάκη έκανε καλό ξεκίνημα στην διοργάνωση των 15.000 δολαρίων του Monastir στην Τυνησία, κερδίζοντας την Τυνήσια Ferdaous Bahri με 6-0, 6-2 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.5 στο ταμπλό και Νο.802 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, δεν έχασε ούτε ένα game στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ η Bahri κέρδισε το πρώτο της game και προηγήθηκε, αλλά η Λάκη γρήγορα επέβαλλε τον δικό της ρυθμό και προηγήθηκε με 3-1. Στο 7ο game έκανε νέο break η Μιχαέλα, για να ολοκληρώσει το ματς στο 8ο game σε 62 λεπτά.

Στον 2ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης της ITF, η Λάκη θα αντιμετωπίσει την Marie Villet από τη Γαλλία, που είχε επίσης μια εύκολη πρεμιέρα, κερδίζοντας την Angella Okutoyi με 6-1, 6-0.

Η Μιχαέλα θα παίξει και στα διπλά, όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της αύριο. Θα συνεργαστεί με τη Ρωσίδα Anastasiia Gureva, με την οποία μοιράζονται το Νο.3 του ταμπλό. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλίδα Anaelle Leclercq και την Ελβετίδα Sophie Luescher.

Προκρίθηκε στο 25άρι του Denia o Θάνος

Ο Αριστοτέλης Θάνος έκανε το 3 στα 3 στα προκριματικά της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Denia στην Ισπανία και εξασφάλισε την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό.

Ένα πολύ καλό πέρασμα από τα προκριματικά του χωμάτινου τουρνουά του Denia στην Ισπανία έκανε ο Αριστοτέλης Θάνος, ο οποίος κέρδισε τρία δύσκολα παιχνίδια στη σειρά και εξασφάλισε την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό.

Την Κυριακή, στην πρεμιέρα του στο τουρνουά, ο Πρωταθλητής Ελλάδας τα 3 τελευταία χρόνια επιβλήθηκε του Γερμανού Ruben Busch με 6-4, 6-3.

Τη Δευτέρα έπαιξε με τον Ισπανό Alvaro Peiro Serrano, από τον οποίο δεν έχασε ούτε ένα πόντο στο super tie-break, για να τον κερδίσει με 6-3, 4-6, 10-0.

Σήμερα έπαιξε με έναν ακόμα Ισπανό, τον Nacho Serra Sanchez, τον οποίο κέρδισε με 6-0, 7-5 έπειτα από 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα.

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.1136 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και Νο.355 στην ITF, θα παίξει αύριο στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό.

Για 1η φορά φέτος θα παίξει σε κυρίως ταμπλό διοργάνωσης 25.000 δολαρίων ο Αριστοτέλης, ο οποίος είχε παίξει για τελευταία φορά στο κυρίως ταμπλό του Πόζναν στην Πολωνία τον περσινό Αύγουστο.

Σαπφώ Σακελλαρίδη

Μπήκε στο 25άρι του Horb η Σακελλαρίδη

Ακόμα μια σημαντική πρόκριση εξασφάλισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία έμεινε αήττητη σε δυο αναμετρήσεις και μπήκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Horb στη Γερμανία.

Στο κλαμπ του Bildechingen στο Holb στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της νότιας Γερμανίας αγωνίζεται αυτή την εβδομάδα η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία έχασε οριακά την απευθείας είσοδο στο κυρίως ταμπλό, έπαιξε ως Νο.1 στα προκριματικά και πήρε από εκεί την πρόκριση, πετυχαίνοντας δυο νίκες.

Χθες δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία, συντρίβοντας την Αμερικανίδα Anna Borovinskaya με 6-0, 6-1 για τον 1ο γύρο των προκριματικών.

Σήμερα, για τον 2ο και τελευταίο προκριματικό γύρο, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και επικράτησε της Τσέχας Gabriela Andrea Knutson, Νο.14 στο ταμπλό και Νο.599 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-2, 6-3.

Στο 1ο σετ η 19χρονη Ελληνίδα κέρδισε τα 5 από τα 6 πρώτα games και προηγήθηκε με 5-1, ενώ στο 2ο σετ “ξέφυγε” με 5-2 και παρά την προσωρινή απάντηση της Τσέχας για το 5-3, έκανε νέο break στο 9ο game και “κλείδωσε” τη νίκη της σε 89 λεπτά αγώνα.

Είναι μια ακόμα καλή εβδομάδα για τη Σαπφώ, που βρίσκεται στο Νο.404 της παγκόσμιας κατάταξης και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 400 της WTA.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 25άρι του Horb αγωνίζεται και η Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis, Νο.151 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία είναι στο Νο.1 του ταμπλό και μια από τις πιθανές αντίπαλες της Σακελλαρίδη στον 1ο γύρο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected