Κατηγορίες
Διάφορα

Καθηγητής Μάζης: “Μία είναι η απάντηση γι’ αυτούς που λένε θα έχουμε πόλεμο” (vid)

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μάζης, μίλησε για την πιθανότητα να υπάρξει κάτι παραπάνω από ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

Ο κ. Μάζης αρχικά αναφέρθηκε στην τελευταία ομιλία του Τούρκου Προέδρου λέγοντας ότι ανέφερε και τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη Συνθήκη των Παρισίων, αλλά ως 2 συνθήκες τις οποίες παραβιάζει η Ελλάδα. Και γέλασε κιόλας. Δηλαδη τόνισε το παράλογο της Ελλάδος να επικαλείται τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων.

Και γέλασε για να δείξει πόσο μεγάλη ανοησία είναι αυτή, την οποία λένε οι Έλληνες να επικαλούνται τις συνθήκες τη στιγμή που τις παραβιάζουν. Αυτό είναι ένα πολύ καλό επικοινωνιακό τέχνασμα διότι στέλνει ένα βουητό πληροφορίας στη διεθνή κοινότητα. Η διεθνής κοινότητα μέχρι πρότινος ήταν συνηθισμένη να ακούει την ελληνική πλευρά να ομιλεί για τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων.

Τώρα αρχίζει, με το βουητό που βγάζει ο κ. Ερντογάν, να συνηθίζει τη διεθνή κοινότητα ότι και η Τουρκία επικαλείται τη Συνθήκη της Λωζάνης και τη Συνθήκη των Παρισίων. Άρα, αν μη τι άλλο να δημιουργήσει αμφιβολία στη διεθνή κοινότητα ποια πλευρά είναι εκείνη η οποία επικαλείται τις 2 Συνθήκες ορθώς και νομικώς ορθώς. Ένα πολύ καλό τέχνασμα το οποίο θα το ακούμε πολύ συχνά από δω και πέρα.

*pentapostagma.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected