Αθλήματα

Προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου η Εθνική κοριτσιών U16!

Για μια ακόμα μέρα οι παίκτριές μας έπαιξαν πολύ καλό τένις στα γήπεδα του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, όπου φιλοξενείται το προκριματικό τουρνουά του Billie Jean King Cup U16, της Ζώνης Γ’ του European Summer Cups.

Όπως αναφέρει το tennisnews, στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας, η Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου επιβλήθηκε της Rudy Cooling με 6-4, 6-3 και χάρισε το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.

Στη συνέχεια έπαιξαν τα Νο.1 των δυο ομάδων, με την Άρτεμη Ασλανισβίλι να κάνει ακόμα μια φανταστική εμφάνιση και να κερδίζει τη Βρετανίδα Mingge Xu, Νο.21 στα 16άρια στην Ευρώπη, με 6-2, 6-3.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε και το παιχνίδι του διπλού για να διαμορφώσει το τελικό 3-0, με τις Παναγιωτίδου και Βασιλική Τρίγκα να επικρατούν των Isabelle Lacy και Xu με 1-6, 6-3, 10-8.

Με την πολύ μεγάλη αυτή νίκη, η Ελλάδα εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τελική φάση του Billie Jean King Cup U16, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Αυγούστου.

Η ελληνική ομάδα, με αρχηγό αποστολής τον Γιώργο Παρίσση, θα παίξει αύριο με την Ισπανία για την 1η θέση του προκριματικού τουρνουά της Ρόδου. Η Ισπανία πήρε επίσης την πρόκριση για την τελική φάση, κερδίζοντας στον άλλον ημιτελικό την Ουκρανία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected