Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν στους “Reds”! (vid)

Σε ένα θεαματικό παιχνίδι, παρά το γεγονός πως είμαστε ακόμη στον Ιούλιο, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε το Charity Shield στην Αγγλία.

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη, πιο ουσιαστική και αποτελεσματική και κυρίως είχε τον Ντάργουιν Νούνιες.

Το σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα των Κυπελλούχων Αγγλίας, είχε ένα κερδισμένο πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Σαλάχ για το 2-1, ενώ στο 93′ ο ίδιος έγραψε από ασίστ του Ρόμπερτσον το τελικό 3-1 και οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το Community Shield, τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο νησί.

Στους πρωταθλητές αντίθετα, το δικό τους μεταγραφικό απόκτημα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ είχε μεγάλες φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποίησε. Ο Νορβηγός έμεινε άσφαιρος και η Λίβερπουλ σήκωσε την κούπα.

Στο 21’ ο Σαλάχ έστρωσε στον Αλεξάντερ-Άρνολντ και αυτός με πλασέ κι αφού η μπάλα βρήκε και στον Άκε κατέληξε στη δεξιά γωνία για το 1-0.

Στο 70’ ο Ντε Μπρόινε σέντραρε, ο Φόντεν εκτέλεσε κι απέκρουσε ο Άντριαν, αλλά ο Άλβαρεζ μπήκε σφήνα στη μικρή περιοχή και ισοφάρισε. Το γκολ αρχικά δεν μέτρησε ως οφσάιντ, αλλά μέσω VAR, άλλαξε η απόφαση.

Στο 83’, όμως, ο Σαλάχ με πέναλτι σημείωσε το 2-1. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε έπειτα από εξέταση στο VAR και σε χέρι του Ρούμπεν Ντίας σε προσπάθεια του Νούνιεζ, ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία.

Στο 93′, λοιπόν, ο Νούνιες με κεφαλιά στη μικρή περιοχή σφράγισε το τρόπαιο.

Συνθέσεις

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ) : Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τιάγκο, Ντίαζ, Σαλάχ, Φιρμίνιο (59′ Νούνιες).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γουαρδιόλα) : Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Σίλβα, Μαχρέζ (58′ Άλβαρεζ), Χάλαντ, Γκρίλις (58′ Φόντεν).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected