Αθλήματα

Καλή εμφάνιση και ήττα “στα σημεία” για Παπαμιχαήλ, στους “16” του Kfar Saba Αζωΐδης και Ευσταθίου

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έκανε μια καλή προσπάθεια για το Iasi Open στη Ρουμανία, τουρνουά της σειράς WTA 125K, αλλά γνώρισε την ήττα στις λεπτομέρειες από τη Νο.93 στον κόσμο, Panna Udvardy.

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι δύο παίκτριες έπαιξαν δυο κλειστά σετ και η Ουγγαρέζα τενίστρια, Νο.93 στον κόσμο και Νο.2 στο ταμπλό του ρουμανικού τουρνουά, πήρε τη νίκη με 6-3, 7-5.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.186 του κόσμου, δεν τα πήγε καθόλου άσχημα και πάλεψε μέχρι το τέλος για να πάρει κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι.

Στο 1ο σετ έχασε 3 games στη σειρά και έμεινε πίσω με 2-5. Παρά την προσωρινή μείωση σε 3-5, δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο σετ, με την Udvardy να κρατάει το σερβίς της με 30 και να κάνει το 6-3.

Στο 2ο σετ η 29χρονη Ελληνίδα έσβησε 2 break points για να φτάσει να προηγείται μέχρι και με 5-4. Η Udvardy, η οποία επίσης έσωσε 2 break points νωρίς στο σετ, δεν ένιωσε την πίεση και σέρβιρε καλά για να παραμείνει στο σετ, ενώ στο 11ο game έκανε και το μοναδικό break, περνώντας μπροστά με 6-5.

Η Παπαμιχαήλ δεν το έβαλε κάτω και προηγήθηκε με 0-15 και 15-30 στο επόμενο game, αλλά η 23χρονη Ουγγαρέζα κράτησε τελικά το σερβίς της και διαμόρφωσε το τελικό 6-3, 7-5 στο 2ο match point της, έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά στο court.

Στον 2ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά της Ρουμανίας, η Udvardy θα αντιμετωπίσει την συμπατριώτισσά της Reka Luca Jani, που απέκλεισε τη Ρουμάνα Briana Szabo με 6-1, 6-2.

Η Παπαμιχαήλ θα παίξει και στο διπλό της διοργάνωσης, μαζί με την Ισπανίδα Andrea Lazaro Garcia. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσουν τις πολύ καλές Ρουμάνες Irina Bara και Mihaela Buzarnescu.

Δημήτρης Αζωίδης

Στους “16” του Kfar Saba Αζωίδης και Ευσταθίου

Ο Δημήτρης Αζωΐδης και ο Μέλιος Ευσταθίου προκρίθηκαν στη φάση των “16” της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στο Kfar Saba του Ισραήλ. Την ήττα στις λεπτομέρειες γνώρισε ο Αλέξανδρος Σκορίλας.

Ο Δημήτρης Αζωΐδης είχε έναν πολύ κλειστό αγώνα με τον Ιταλό Gabriele Pennaforti, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά με 6-4, 7-6 (4), για να προκριθεί στον 2ο γύρο του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Kfar Saba.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Μέλιος Ευσταθίου από την Κύπρο, που συνέτριψε σε 59 μόλις λεπτά τον Ισραηλινό Eyal Toledano, με 6-1, 6-2.

Στο κυρίως ταμπλό της hardcourt διοργάνωσης του Ισραήλ αγωνίστηκε και ο Αλέξανδρος Σκορίλας, που έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη με τον Ισραηλινό Alon Elia, από τον οποίο ηττήθηκε με 7-5, 7-6 (2). Παρά το γεγονός ότι είχε δυο σετ, ο αγώνας έφτασε τις 2 ώρες και τα 43 λεπτά σε διάρκεια.

Τόσο ο Αζωΐδης όσο και ο Ευσταθίου θα επιστρέψουν στο court την Τετάρτη, για τις αναμετρήσεις τους για τον 2ο γύρο. Ο Αζωΐδης θα παίξει με το Νο.3 του ταμπλό, τον Ισραηλινό Sahar Simon, ενώ ο Ευσταθίου θα παίξει με qualifier, είτε με τον Ισραηλινό Jonathan Baron, είτε με τον Ινδό Rohan Mehra.

Αζωΐδης και Ευσταθίου θα παίξουν μαζί και στο διπλό, όπου θα αντιμετωπίσουν για τον 1ο γύρο τους Ισραηλινούς Adi Dagan και Roi Ginat. Στο διπλό θα παίξει και ο Σκορίλας, που είναι στο Νο.3 του ταμπλό μαζί με τον ελληνικής καταγωγής Νοτιαφρικανό, Βασίλη Καπίρη. Θα αντιμετωπίσουν στον 1ο γύρο τους Ισραηλινούς Shay Bar Menahem και Ben Weintraub.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected