Κατηγορίες
B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ ΕΠΣ Ημαθίας

Δημοσιεύτηκαν οι προκηρύξεις της ΕΠΣ Ημαθίας για τα πρωταθλήματα και το κύπελλο της σεζόν 2022/2023

Η ΕΠΣ Ημαθίας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις προκηρύξεις και τη διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής για την αγωνιστική περίοδο 2022/2023.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στις ομάδες που για οποιονδήποτε λόγο δεν δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούνται και αποφασίζουν τελικά να συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα κατώτερης κατηγορίας από αυτήν που δικαιούνται, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ύψους 500€. Η εν λόγω ποινή δεν ισχύει, εφόσον το σωματείο δε δηλώσει συμμετοχή σε κανένα πρωτάθλημα της παρούσας προκήρυξης κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023.

Η ως άνω ποινή δεν αφορά τα Σωματεία που θεωρούνται επιλαχόντα για να αντικαταστήσουν άλλα Σωματεία.

Το πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής, στο οποίο έχουν δικαίωμα συμμετοχής 13 ομάδες (δείτε ΕΔΩ), θα ξεκινήσει το Σάββατο 17/9, της Β με τις 16 ομάδες την Κυριακή 2/10 και της Γ (6 ομάδες είχαν δηλώσει πέρσι) θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση της ΕΠΣ Ημαθίας, μετά την ολοκλήρωση των οριστικών δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.

Η κλήρωση των αγώνων της Α’ και της Β’ Κατηγορίας θα γίνει στις 5/9 σε ώρα και χώρο που θα γίνει εγκαίρως γνωστός.

Το Κύπελλο Ερασιτεχνών θα κάνει σέντρα στις 10/9, ενώ η κλήρωση θα γίνει πέντε μέρες πριν (5/9).

Στους αγώνες των πρωταθλημάτων της παρούσας προκήρυξης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ΕΠΤΑ (7) τουλάχιστον ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο).

Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι ΤΕΣΣΑΡΩΝ (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Στους αγώνες των πρωταθλημάτων της παρούσας προκήρυξης επιτρέπονται μέχρι ΠΕΝΤΕ (5) αλλαγές σε κάθε αγώνα, με κάθε ομάδα να έχει μέχρι τρεις (3) ευκαιρίες για αλλαγή.

Στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τουλάχιστον ΔΥΟ (2) ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών (από 1/1/2003), ενώ αντίστοιχα στη Β’ τουλάχιστον ενός (1). Στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ σχετικά με την ηλικία των συμμετεχόντων σε έναν αγώνα ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά :

Προκήρυξη Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων ΕΠΣ Ημαθίας 2022-23
Προκήρυξη Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων 2022-23
Δήλωση Συμμετοχής σε Πρωτάθλημα Ανδρών 2022-23
Δήλωση Συμμετοχής στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων 2022-23

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected