Διάφορα

Εσύ το ήξερες; : Με όσα λεφτά παίρνεις οικόπεδο στην Κυψέλη και διαμέρισμα στους Αμπελόκηπους, παίρνεις νησί στην Σκωτία! (photo)

Στη Μ. Βρετανία προβληματίζονται πως φτάσαμε στο να κοστίζει ένα σπίτι στο Εδιμβούργο τεσσάρων υπνοδωματίων όσο ένα νησί, ωστόσο και εδώ δεν πάμε πίσω. Με τα λεφτά που κοστίζει ένα ιδιωτικό νησί, μπορεί κανείς να αγοράσει ένα οικόπεδο στην Κυψέλη ή στο Κουκάκι.

Το ιδιωτικό νησί Pladda, το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά της νότιας ακτής του Arran, στα 28 στρέμματα φιλοξενεί μια «εκτεταμένη γκάμα» κτιρίων. Διαθέτει έναν πρώην φάρο, ο οποίος από τότε έχει μετατραπεί σε ένα απίστευτο σπίτι πέντε υπνοδωματίων.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, το κόστος του είναι 350.000 λίρες ή 419.000 ευρώ. Λεφτά τα οποίο μπορεί να επενδύσει κανείς και στην Ελλάδα, σε κάποια οικόπεδο ή σε κάποιο διαμέρισμα. Όπως διαβάζουμε στο theprosperty.com, στο οποίο μπορεί κανείς να δει αγγελίες για αγορά σπιτιών και οικοπέδων, πωλείται οικόπεδο στο Κουκάκι αντί 370.000 ευρώ και 400.000 στην Κυψέλη.

Μια μεζονέτα στο Γουδή πωλείται για 390.000 ευρώ, ενώ στις 360.000 ευρώ κοστολογείται ένα διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους. Στις 520.000 ευρώ ανέρχεται μια μεζονέτα στην Καισαριανή.

2

Για να επιστρέψουμε στο νησί της Σκωτίας, πέρα από τον φάρο που έχει τροποποιηθεί σε σπίτι υπάρχουν επίσης ξεχωριστά καταλύματα που περιλαμβάνουν υπνοδωμάτιο, ντους, κουζίνα με καθιστικό και φυσικά την εκπληκτική θέα στη νότια ακτή του Arran, την Ailsa Craig και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Το νησί είναι γεμάτο με υπέροχους περιφραγμένους κήπους που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες για την καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών, ενώ το νησί θεωρείται ως «σημαντικό έδαφος αναπαραγωγής» για διάφορα αποδημητικά θαλασσοπούλια.

Βέβαια, για κάθε ενδιαφερόμενο, θα πρέπει να έχει στο μυαλό του και το ότι είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος ή ελικόπτερο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected