Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Ελ Αραμπί έσωσε την…παρτίδα για τον Ολυμπιακό

Με ένα γκολ του Ελ Αραμπί στο 86ο λεπτό, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη Σλόβαν στο “Καραϊσκάκης” και έμεινε… ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση. Πολλά τα αμυντικά προβλήματα ξανά για τους “ερυθρόλευκους”.

Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε το καλό του πρόσωπο, στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν και ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι, παρουσίασαν προβλήματα κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, βρέθηκαν να χάνουν στο 63ο λεπτό μετά το γκολ του Γκριν. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, κατάφερε με την κεφαλιά του Αραμπί στο 86′ να ισοφαρίσει. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά για το δεύτερο παιχνίδι.

Η ρεβάνς είναι την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη (11/8, 21:30) στην Μπρατισλάβα. Εάν οι ερυθρόλευκοι προκριθούν θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση κατά πάσα πιθανότητα τον Απόλλωνα Λεμεσού, ο οποίος ηττήθηκε 4-0 από τη Μακάμπι Χάιφα. Σε περίπτωση αποκλεισμού περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Ζρίνσκι – Τομπόλ στα playoffs του Conference League.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν από την αρχή να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας και να πιέσουν την εστία της Σλόβαν για ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, οι παίκτες του Κάρλος Κορμπεράν απείλησαν σε μερικές περιπτώσεις, κυρίως από τον άξονα, όπως στο 7’ με τον Μασούρα αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, αλλά το σουτ του Τικίνιο στο 11’ που κόντραρε.

Όμως, η Σλόβαν ήταν αυτή που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. συγκεκριμένα, στο 16ο λεπτό, ο Γκριν κινήθηκε ωραία στην «πλάτη» της άμυνας, έκανε το σουτ από πλάγια θέση και ο Ζρμχαλ που ακολούθησε τη φάση, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από πολύ πλάγια.

Η απάντηση από τον Ολυμπιακό ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο πιο δραστήριος παίκτης του, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Τικίνιο στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ. Ωστόσο, η Σλόβαν έδειχνε πως πατούσε καλύτερα και απείλησε και πάλι στο 22’ με τον Μπαρσεγιάν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ, έπειτα από κάθετη του Γκριν, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας έκανε σωτήρια επέμβαση.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι Σλοβάκοι έδειχναν να διαχειρίζονται καλύτερα τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να απειλήσουν, κυρίως με μακριά σουτ, όπως στο 36’ με τον Εμβιλά και στο 43’ με τον Κουντέ, αλλά αμφότεροι δεν σημάδεψαν σωστά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλοι 0-0 στα αποδυτήρια.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν) : Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (69′ Βαλμπουενά), Κούντε, Μασούρας (79′ Ροντρίγκες), Ζινγκερνάγκελ (55′ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (69′ Ελ Αραμπί)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις) : Τσόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα (90+2′ Άκμπο), Ζμράλ (85′ Μεντβέντεφ), Κακβετάτζε (90+2′ Γκάβριτς), Μπαρσεγκιάν (82′ Ραμίρεζ), Γκριν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected