Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρόκριση για τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο Βανκούβερ

Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του Odlum Brown Vancouver Open η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία επικράτησε μετά από 2 ώρες αγώνα της Nagi Hanatani με 6-3, 1-6, 6-2.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 25χρονη Ελληνίδα, Νο.236 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, έκανε νωρίς break στο 1ο σετ και μετά το 3-0 δεν κοίταξε πίσω της, κρατώντας το σερβίς της ως το τέλος, για να φτάσει στο 6-3.

Η Hanatani ωστόσο άνοιξε με break το 2ο σετ και προηγήθηκε εκείνη με 3-0, για να κάνει και δεύτερο break στο 6ο game (5-1) και τελικά να ολοκληρώσει το σετ στο 6-1, ισοφαρίζοντας τον αγώνα.

Στο αποφασιστικό σετ η Βαλεντίνη έμεινε δυο φορές πίσω με break, στο 0-1 και στο 1-2, αλλά και τις δυο απάντησε άμεσα. Στο τέλος η Ελληνίδα ήταν δυνατότερη και “έσπασε” άλλες δυο φορές το σερβίς της Hanatani, για να κερδίσει συνολικά τα 5 τελευταία games του ματς και να πάρει το 3ο σετ με 6-2.

Στον 2ο και τελευταίο προκριματικό γύρο της δυνατής διοργάνωσης του Βανκούβερ, η Βαλεντίνη θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Asia Muhammad, No.2 στο ταμπλό και Νο.187 στον κόσμο, που κέρδισε εύκολα την Kayla Cross με 6-1, 6-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected