Κατηγορίες
Διάφορα

Τι έχουμε εδώ; Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: “Θα αναγκαστούμε να κάνουμε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος και στα νοικοκυριά” (vid)

«Μαύρες» εκτιμήσεις για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα σε περίπτωση που η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη έκανε μιλώντας στο Open ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης.

Παράλληλα, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις ήδη υψηλές τιμές στο ρεύμα, οι οποίες, όπως εκτίμησε, θα πάρουν κι άλλο την ανιούσα σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση για την εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μάλιστα, σημείωσε πως πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος τον χειμώνα και στα νοικοκυριά.

«Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος αν η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου η ενέργεια να είναι λιγότερη από τη ζήτηση. Επομένως θα πρέπει με μια συγκεκριμένη διαδικασία να πάμε σε μείωση της κατανάλωσης. Δεν είναι αρκετό φυσικά να κλείσουμε μια λάμπα στις 30. Θα αναγκαστούμε να έχουμε και εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά προκειμένου να αποφύγουμε το ολικό μπλακ άουτ. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αυτή η διαδικασία θα συμπαρασύρει και τις τιμές που έτσι κι αλλιώς καλπάζουν», δήλωσε ανάμεσα στα άλλα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected