Κατηγορίες
Διάφορα

Γαύδος: Έκκληση της οικογένειας για το Γυμνάσιο – «Τα παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη» (vid)

Στο Γυμνάσιο θα πάνε από τον Σεπτέμβριο οι δύο μοναδικοί μαθητές της Γαύδου, δύο αδέλφια, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από το νησί τους γιατί δεν έχει σχολείο για τη βαθμίδα τους.

«Θα φύγω με τα παιδιά μου για να πάω στην Κρήτη και ο μπαμπάς θα μείνει εδώ, επειδή δεν μπορεί να αφήσει την δουλειά του. Είναι αγρότης» είπε στο ΣΚΑΪ η μητέρα των παιδιών, Έφη Γεωργακά, η οποία από τον Δεκέμβριο αγωνίζεται για να δημιουργηθεί Γυμνάσιο στο νησί. Η οικογένεια έχει ένα ακόμη παιδάκι που πρόκειται να πάει νηπιαγωγείο, το οποίο θα αναγκαστικά θα ακολουθήσει τα δύο μεγαλύτερα, γιατί δεν μπορεί να μείνει με τον πατέρα του.

Οι γονείς έκαναν έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να μην αναγκάζονται τα παιδιά τους να μεταβαίνουν καθημερινά στην Κρήτη, κάτι που θα έχει μεγάλο κόστος.

«Έχουμε δημιουργήσει οικογένεια στα σύνορα της Ελλάδας και έρχεται η πολιτεία και μας λέει να φύγουμε. Δεν θέλουμε να φύγουμε από τον τόπο μας» είπε η κυρία Γεωργακά. Η ίδια εξήγησε ότι η ψυχολογική κατάσταση και των παιδιών είναι άσχημη. «Η κόρη μού είπε πως, όταν έρθει η ώρα να φύγουμε, θα δεθώ σε μια κολώνα για να μην φύγω», είπε. «Σε όλο το νησί υπάρχουν τέσσερα παιδιά και τα τρία τα διώχνουν» είπε η Έφη Γεωργακά.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης επισήμανε πως είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Σε πολλές περιοχές λειτουργούμε νηπιαγωγεία και δημοτικά με ένα με δύο μαθητές», εξήγησε ο γενικός γραμματέας, που πρόσθεσε ότι στη Γαύδο πέρυσι υπήρχαν δύο εκπαιδευτικοί για τρεις μαθητές και φέτος ένας για έναν μαθητή. Ωστόσο, συνεχίζει, στο Γυμνάσιο απαιτείται ένας μόνιμος διευθυντής και περίπου εννιά ειδικότητες. Είναι αδύνατον να βρεθούν εκπαιδευτικοί που θα μετακινηθούν για 2-3 ώρες, είπε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected