Κατηγορίες
Διάφορα

Βόλος: Η επόμενη ημέρα μετά το μπουρίνι – Το μέγεθος των καταστροφών (photos+vid)

«Κάθε φορά που έρχεται μπουρίνι παθαίνουμε ζημιά», λένε οι κάτοικοι του Βόλου και μεταδίδει η τηλεόραση της ΕΡΤ, καθώς μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα καθάριζαν λάσπες και φερτά υλικά από τα φρεάτια. Μάλιστα, επισημαίνουν πως «αν είχαν καθαριστεί τα φρεάτια οι ζημιές θα ήταν πολύ λιγότερες».

Προβλήματα καταγράφηκαν σε περιοχές όπως Άγιοι Ανάργυροι, Νεάπολη και Παλαιά, έδωσαν μόνοι τους μάχη με τα νερά, αφού δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική, επειδή το τηλεφωνικό κέντρο είχε «κολλήσει» από τις πολλές κλήσεις.

Από το μπουρίνι τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι από κλαδιά δέντρων ενώ καταγράφηκαν και πτώσεις δέντρων σε πολλούς δρόμους του Βόλου, με ένα από αυτά να καταστρέφει τον αυλόγυρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

Όμως, αν και το νερό έφτασε μέχρι το 1 μέτρο σε κάποια σπίτια, ζημιές προκλήθηκαν και σε πολλές επιχειρήσεις, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή ενός καφέ στην οδό Λαρίσης που τα νερά πέρασαν το πεζοδρόμιο προκαλώντας ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Μέχρι σήμερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, η πυροσβεστική συνεχίζει να δέχεται κλήσεις για άντληση υδάτων. Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου δηλώνει πως ακόμα μαζεύει νερά μέσα από τον χώρο της επιχείρησής του.

Δείτε εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσε το μπουρίνι στον Βόλο:

Δήμος Βόλου: Να υποβάλλουν αίτημα αποζημίωσης οι πολίτες που επλήγησαν
Από το Δήμο Βόλου καλούνται οι πολίτες, οι περιουσίες των οποίων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην πόλη του Βόλου, την Κυριακή 14 Αυγούστου 2022, να προσέλθουν στο Δημαρχείο και στην αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικών, με αντιδήμαρχο τον Ανδρέα Ζέρβα, και να υποβάλλουν αίτημα αποζημίωσης για ζημίες που υπέστησαν.

Ήδη η δημοτική Αρχή και ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, βρίσκονται σε επαφές με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να εξευρεθούν χρηματοδοτικοί τρόποι για την ενίσχυση και ανακούφιση των πληγέντων από την σφοδρή κακοκαιρία συμπολιτών μας.

δείτε φωτογραφίες στο thenewspaper.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected