Κατηγορίες
Αθλήματα

Μόναχο 2022: Η Σπυριδούλα Καρύδη στον τελικό του τριπλούν

Παρά τις δυσκολίες στη διάρκεια της σεζόν, η Σπυριδούλα Καρύδη, κατάφερε να πετύχει το στόχο της και να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Η νεαρή αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι είχε καλύτερη άλμα στα 13,71 μ. (-0,9), από τη δεύτερη προσπάθεια της που ήταν αρκετή να τη βάλει στις 12 καλύτερες της Ευρώπης. Η νεαρή είχε δύο ακόμη άλματα στα 13,49 μ. (0,6) και 13,40 μ. (-1,4) και πέρασε στον τελικό της Παρασκευής με την 12η επίδοση.

Η Καρύδη έχει πετύχει 13,82 μ., επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει. Την καλύτερη επίδοση στο σύνολο των δύο γκρουπ πέτυχε η Γερμανίδα Νιλ Έκχαρντ με 14,53 μ., που θα επιδιώξει να είναι και στο βάθρο των νικητριών. Σε καλή κατάσταση έδειξε πως είναι και η Πατρίσια Μαμόνα, που σημείωσε 14,45 μ. και είναι από τα φαβορί για το χρυσό.

“Ο στόχος ήταν να περάσω τελικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να περάσω με 13,71 μ., αφού ήθελα να κυνηγήσω ένα μεγαλύτερο άλμα. Τον τελευταίο καρό έχω αρχίσει και βρίσκω το ρυθμό μου, όμως, δε διαχειρίστηκα καλά τον εαυτό μου σήμερα. Προσπαθώ να αποδείξω στον εαυτό, πως μπορώ. Η χρονιά δεν έχει πάει καλά, θέλω να κάνω κάτι καλύτερο εδώ. Τώρα που πέρασα, πάω στον τελικό να το χαρώ. Προπονητικά έχω βρει αρκετά τον εαυτό μου, αλλά το λάθος μου είναι πως αγχώνομαι πολύ να βγάλω μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων μου”, είπε η νεαρή αθλήτρια.

Η Καρύδη συνδυάζει με απόλυτη επιτυχία τις απαιτητικές σπουδές της στην οδοντιατρική με την προπόνηση. “Είναι δύσκολο, αλλά με προσπάθεια όλα γίνονται. Νομίζω πως αυτό είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να προσπαθούν και άλλοι αθλητές που σπουδάζουν Είχα και τον προπονητή μου, που με στήριζε φουλ στη σχολή. Δεν έχανα μαθήματα, καθώς ο προπονητής μου συνδύασε τις προπονήσεις ανάλογα με το πρόγραμμα μου”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected