Κατηγορίες
Super League 1

Super League : Καλύτερος ο ΠΑΟΚ, επικράτησε με γκολ του Μπράντον

Ένα γρήγορο γκολ του Μπράντον Τόμας και με συντριπτική κατοχή μπάλας, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναιτωλικού και ξεκίνησε με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν εντυπωσίασε, προβλημάτισε, αλλά έκανε το καθήκον του. Ένα πολύ γρήγορο γκολ του Τόμας, πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά στην Τούμπα, ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Super League απέναντι στον Παναιτωλικό.

Το γκολ τους Ισπανού στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, «ξεκλείδωσε» το σκορ, έβγαλε το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ρασβάν Λουτσέσκου, ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έφτασε στα επίπεδα που θα ήθελε και το 1-0 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης.

Οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν τη χημεία, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να καλείται να «δέσει» άμεσα την ομάδα του εν όψει και της συνέχειας…

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ορεξάτος. Και μετουσίωσε την όρεξη του σε γκολ, με το… καλημέρα.

Λύρατζης και Νάρεϊ συνεργάστηκαν άψογα από τα δεξιά, ο Έλληνας μπακ έκανε φοβερή κάθετη στον Γερμανό εξτρέμ και εκείνος με τη σειρά του σέντραρε προς την περιοχή, όπου βρισκόταν ο Μπράντον Τόμας ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για το 1-0 στο 7ο λεπτό.

Ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να «χτίσει» πάνω σε αυτό το ονειρικό ξεκίνημα και λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Μπίσεσβαρ έκανε φοβερή ενέργεια, «έσκαψε» την μπάλα προς τον Τόμας, ωστόσο εκείνος είδε τον Ανέστη να τον σταματά εντυπωσιακά με το ένα χέρι, κρατώντας το 1-0 στο 18ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο, ωστόσο ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την ομάδα του Λουτσέσκου να απειλεί ακόμα δύο φορές με τους Ίνγκασον και Κούρτιτς πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του αγώνα στην Τούμπα…

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει και πολλά στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι την μπάλα στα πόδια του, έφτασε επίπεδα κατοχής στο 81%, ωστόσο δεν έγινε ποτέ ουσιαστικός, καθώς πέρα από μια ευκαιρία του Αουγκούστο στο 88ο λεπτό, δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά τον Ανέστη.

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του περίμενε στην εστία του και δεν ανέβηκε μπροστά, με το 1-0 να μην αλλάζει και τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Super League.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Λύρατζης (81′ Σάστρε), Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Τσαούσης, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (65′ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ (81′ Κωνσταντέλιας), Ντάντας (71′ Ράφα Σοάρες), Τόμας (71′ Ολιβέιρα).

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου) : Ανέστης, Λάρσον, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μλάντεν (81′ Βαρόνε), Φλόρες, Ντίας (71′ Σενγκέλια), Ντουάρτε (81′ Ξενιτίδης), Χατζηθεοδωρίδης (57′ Νταγκό), Καρέλης (82′ Ζοάο Πέντρο)

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 19/8

ΝΠΣ Βόλος – Αστέρας Τρίπολης  3-3

Σάββατο 20/8

Ατρόμητος – ΟΦΗ  3-1
Λαμία – ΑΕΚ  0-3
ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός  1-0

Κυριακή 21/8

Παναθηναϊκός – Ιωνικός (20.00)
Άρης – Λεβαδειακός (20.30)
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected