Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Θλιβερό περιστατικό στην εκδήλωση της Αναγέννησης Εράτυρας στην Κοζάνη : Κάτοικος χτύπησε το νταούλι ποντιακής ορχήστρας, φωνάζοντας “Είμαστε Έλληνες”!

Ένα πραγματικά θλιβερό περιστατικό, το οποίο μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στην εξαιρετική, κατά τα λοιπά, εκδήλωση που διοργάνωσε η Αναγέννηση Εράτυρας της ΕΠΣ Κοζάνης, με δημοτική και ποντιακή βραδιά.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozaimedia, αλλά και με αναρτήσεις στο Facebook και ενώ επί σκηνής βρισκόταν η ορχήστρα καλλιτεχνών της ποντιακής μουσικής, με αρκετό κόσμο να χορεύει, κάτοικος της Εράτυρας, ηλικίας περίπου 52-53 ετών, σηκώθηκε θυμωμένος, χτύπησε με το πόδι το νταούλι και άρχισε να λέει “από πότε στην Εράτυρα χορεύουμε…αούτικα”, προκαλώντας, φυσικά, την αντίδραση κάποιων εκ των παρευρισκόμενων.

Ο εν λόγω άντρας, μάλιστα, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είναι ποντιακής καταγωγής και έχει παντρευτεί κάτοικο της περιοχής, διαμένοντας, φυσικά, στην Εράτυρα, λέγοντας, ουσιαστικά, πως “είπαμε, την έχουμε νύφη εδώ, αλλά όχι και έτσι…”, ενώ, σύμφωνα με αναρτήσεις στο Facebook, ο ίδιος φέρεται να είπε “εμείς είμαστε Έλληνες…”.

Η ανακοίνωση του συλλόγου :

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected