Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων με έξι ομάδες και τέσσερις γύρους!

Σε συνέχεια της έρευνας για τα τεκταινόμενα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το sportsup.gr παρουσιάζει τον νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας στην ΕΠΣ Κυκλάδων

Η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, όπως επίσης και η δεδομένη απαξίωση που έχει επέλθει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μπορούν να διατυπωθούν και στη συμμετοχή μόλις έξι ομάδων στο πρωτάθλημα της Α κατηγορίας στην ΕΠΣΚ.

Όπως είναι φυσιολογικό, το μεγαλύτερο πρόβλημα των νησιωτικών συλλόγων είναι το ακτοπλοϊκό και ειδικά φέτος με τις αυξήσεις τιμών στις μετακινήσεις, δημιουργούνται περισσότερα έξοδα για τις διοικήσεις των σωματείων.

Αυτό ανάγκασε τους ιθύνοντες στην τοπική Ένωση να επαναφέρουν το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων σε δύο κατηγορίες, το οποίο έτυχε της στήριξης όλων των ομάδων (συνολικά 22) στη Γενική Συνέλευση και είναι η ενδεδειγμένη λύση. Ωστόσο, για να υλοποιηθεί χρειάζεται να ληφθούν γενναίες αποφάσεις.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο αριθμός των ομάδων της Α κατηγορίας, προβλημάτισε την Επιτροπή Πρωταθλήματος, που αποφάσισε να προχωρήσει σε μια κατηγορία με τέσσερις γύρους και συνολικά 20 αγωνιστικές.

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην Α :

  1. Ελλάς Σύρου
  2. ΑΕ Πάρου
  3. Πανναξιακός
  4. ΑΟ Πύργος
  5. ΑΣ Σαντορίνη
  6. Παμμηλιακός

Όσον αφορά τη Β κατηγορία, θα αγωνιστούν 16 ομάδες, με πιθανούς ομίλους όπως τους παρουσιάζει το Sportcyclades

1ος όμιλος

  1. Αίαντας Σύρου
  2. ΑΟ Πάγος
  3. Άνω Σύρος
  4. ΠΑΣ Τήνου
  5. ΑΕ Μυκόνου (άνευ συναγωνισμού)
  6. Ανδριακός

2ος όμιλος

  1. ΑΟ Πάρου
  2. Πανσιφναϊκός
  3. ΑΟ Σερίφου
  4. ΑΠΣ Κύθνου
  5. Παμμηλιακός

3ος όμιλος

  1. Αστέρας Τραγαίας
  2. ΑΜΣ Φιλωτίου
  3. ΠΑΣ Νάξου
  4. ΑΣ Ίου
  5. Πανθηραϊκός
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected