Διάφορα - Οικονομία

Η χαρά μας που είδαμε το “1” μπροστά στην τιμή της βενζίνης, ήταν προσωρινή. Πού θα φτάσει τις επόμενες ημέρες (vid)

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η τιμή της βενζίνης σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς ανέρχεται στα 2,045 ευρώ ανά λίτρο.

Παρά το γεγονός πως έχει διαπιστωθεί μείωση σε ορισμένα πρατήρια της χώρας, ελάχιστα κάτω από το όριο των 2 ευρώ, εκφράζονται ανησυχίες για νέο «άλμα» στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η ελαφρά αποκλιμάκωση που παρουσίαζαν τις προηγούμενες μέρες οι τιμές των καυσίμων στα πρατήρια στην Ελλάδα, φαίνεται πως ήταν πρόσκαιρη και πως η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα θα συνδυαστεί με νέα αύξηση των τιμών.

Έτσι την επόμενη εβδομάδα η τιμή της αμόλυβδης αναμένεται να κινηθεί μεταξύ 2,10 έως 2,15 ευρώ το λίτρο από τα 2 ευρώ που κινείται σήμερα.

Αντίστοιχη αύξηση όμως αναμένεται και στο diesel κίνησης που τις τελευταίες μέρες κινούνταν στην περιοχή του 1,7 το λίτρο, ενώ σε κάποιες περιοχές είχε πέσε και κάτω από αυτό. Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να σημάνει σημαντική αύξηση που θα το κάνει να «αγγίξει» και πάλι το 1,9 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του globalpetrolprices, που παρακολουθεί τις τιμές των καυσίμων ανά χώρα, η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση με την ακριβότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη, με χώρες όπως η Ισλανδία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Φιλανδία, η Δανία, η Ολλανδία αλλά και η Βρετανία να βρίσκονται στις παραπάνω θέσεις.

*alfavita.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected