Κατηγορίες
Διάφορα

Σοκαριστικό ατύχημα στο “Αγλαΐα Κυριακού”, εργάτρια ακρωτηριάστηκε στα πλυντήρια του νοσοκομείου : “Ήταν θέμα χρόνου να γίνει” λένε οι εργαζόμενοι

Σοβαρό ατύχημα στα πλυντήρια του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είχε εργολαβική εργάτρια την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, το κουμπί έκτακτης ανάγκης που σταματά τη λειτουργία του μηχανήματος καθυστέρησε να λειτουργήσει με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό της εργαζόμενης.

Οι συνάδελφοί της παρενέβησαν εγκαίρως και την απεγκλώβισαν. Η τραυματισμένη εργαζόμενη μεταφέρθηκε αμέσως στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ οι γιατροί προσπάθησαν να τις επανασυγκολλήσουν το χέρι.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου

Και το Σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποδίδει το ατύχημα στα πλυντήρια του Νοσοκομείου στην εντατικοποίηση αλλά και των εξοπλισμό του νοσοκομείου.

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα! Ήταν θέμα χρόνου να γίνει! Οι αιτίες είναι γνωστές!

Όπως σε όλα τα τμήματα έτσι και στα πλυντήρια η εντατικοποίηση είναι στο φουλ. Είναι μεγάλη η πίεση στους εργαζομένους, πόσω μάλλον στους εργολαβικούς, να βγάλουν σωστά και γρήγορα τη δουλειά για να “εντυπωσιάσουν” το αφεντικό τους ώστε να παραμείνουν στη δουλειά.

Είναι γνωστές οι ελλείψεις στο προσωπικό, χρόνια τώρα, των πλυντηρίων. Λίγοι μόνο μόνιμοι βγάζουν δουλειά ολόκληρου νοσοκομείου με τη βοήθεια άλλων εργατών, που μπορεί να μην έχουν καθόλου εμπειρία και γνώση, ούτε καν τη στοιχειώδη εκπαίδευση στη λειτουργία των μηχανημάτων. Και για να καλυφθούν τα κενά βάζουν μέχρι και τις καθαρίστριες του νοσοκομείου να κάνουν τη δουλειά!

Χαρακτηριστικό είναι και το ότι τα μηχανήματα είναι παλαιωμένα. Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων που είναι ήδη 25 χρόνια στη δουλειά, αυτά δεν έχουν αλλαχθεί!

Φτάνει πια! Δε μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας στο όνομα εξοικονόμησης πόρων, για να μειώσουν το κόστος και να κερδίζουν περισσότερα. Δε θα δεχθούμε να χυθεί άλλο αίμα, να χαθεί άλλη ζωή συναδέλφου, στο βωμό της πολιτικής που μας εξοντώνει».

Το σωματείο απαιτεί:

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εργατών στα πλυντήρια, πλήρως εκπαιδευμένο.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους του νοσοκομείου.
  • Άμεση συντήρηση των μηχανημάτων και αλλαγή τους με νέα όπου είναι απαραίτητο.
  • Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

«Προειδοποιούμε την διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργοδότες εργολάβους να μην τολμήσουν να μιλήσουν για κακιά στιγμή ή ανθρώπινο λάθος γιατί θα βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΚΕ.Π.Ε.Κ. να προχωρήσει άμεσα σε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους και να εκδώσει το συντομότερο δυνατόν πόρισμα και να γίνουν όλες οι συστάσεις προς αποφυγή παρόμοιου περιστατικού».

*Dnews

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected