Κατηγορίες
Διάφορα

Πώς το Facebook «βοήθησε» κάτοικο Νεράιδας Φθιώτιδας να βρει τα χρήματα που έχασε στον δρόμο!

Μία πράξη ανθρωπιάς που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη ειδικά τις ημέρες που ζούμε, είναι η εύρεση χρηματικού ποσού και η επιστροφή του στο νόμιμο κάτοχό τους, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Όπως αναφέρει το lamiareport, το περιστατικό συνέβη την Κυριακή νωρίς το πρωί, στην πλατεία του χωριού Νεράιδα του Δήμου Στυλίδας. Ο κ. Βασίλης Ευσταθίου έκανε την πρωινή του βόλτα στην πλατεία, όταν σε ένα σημείο βρήκε το ποσό των 280 ευρώ σε χαρτονομίσματα, πιασμένα σε συνδετήρα.

Χωρίς να χάσει χρόνο, πήγε στο καφενείο, όπου ρώτησε αν κάποιος είχε χάσει χρήματα και αφού οι θαμώνες απάντησαν αρνητικά, περίμενε αρκετή ώρα μήπως φανεί κάποιος να ψάχνει και να ρωτάει για τα λεφτά.

Αφού η ώρα πέρασε, έβαλε ανακοίνωση στο FB στη σελίδα του χωριού για εύρεση χρηματικού ποσού. Επειδή η ανακοίνωση συνοδευόταν από μια τυπική φωτογραφία αρχείου όπου παρουσιαζόντουσαν 195 ευρώ, κάποιοι επιτήδειοι έσπευσαν να τα οικειοποιηθούν!

Τελικά ο άνθρωπος που πραγματικά είχε χάσει τα 280 ευρώ, ενημερώθηκε από φίλο του για την αγγελία και επικοινώνησε με τον κ. Ευσταθίου, περιγράφοντας τόσο το σωστό ποσό όσο και τα χαρτονομίσματα που το αποτελούσαν.

«Δεν ήταν από το χωριό, αλλά επισκέπτης. Δεν κατάλαβε που του είχαν πέσει και για αυτό έψαχνε αλλού…» λέει στο LamiaReport ο κ. Ευσταθίου και προσθέτει: «Είχε αναλάβει την ευθύνη να τα μεταφέρει στην κόρη μιας γνωστής του και είχε στεναχωρηθεί πολύ για αυτό που του συνέβη. Τελικά επειδή ο ίδιος είχε φύγει από την περιοχή, ειδοποίησε την ίδια τη γυναίκα που του είχε δώσει τα χρήματα να έρθει να τα πάρει», σημείωσε ο κ. Ευσταθίου που δεν έκρυψε τη συγκίνησή του από την ευγνωμοσύνη που εισέπραξε όταν τα παρέδωσε.

«Αυτή η αίσθηση είναι και η καλύτερη αμοιβή για τον άνθρωπο», τόνισε, κάνοντας όπως μας είπε, το αυτονόητο.

Όπως αποδείχθηκε όμως για κάποιους δεν είναι και τόσο αυτονόητο να επιστρέψουν ένα τέτοιο ποσό, πολλώ δε μάλλον για αυτούς που προσπάθησαν να το οικειοποιηθούν χωρίς καν να το έχουν βρει!

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected