Διάφορα

Ζάκυνθος : Πτώση βράχων στο Ναυάγιο λίγη ώρα μετά το σεισμό. Τι είχε πει ο σεισμολόγος Γ. Παπαδόπουλος πριν από τρεις μέρες (vid)

Αποκόλληση και πτώση βράχων σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση στα 5,2 Ρίχτερ (σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο) στον κόλπο του Ναυαγίου.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από 3 μέρες για τέτοιου είδους φαινόμενα είχε προειδοποιήσει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του imerazante, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου έχει απαγορεύσει την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωνε ότι με έναν σεισμό θα καταρρεύσουν τα πρανή και ουσιαστικά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού από κάτω συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες…

“Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!

Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους.

Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή.

Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς – μικρό ευτυχώς – κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.

Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια “εμπειρία”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected