Κατηγορίες
Αθλήματα

Ασημένιο μετάλλιο για τις κοριτσάρες μας, έχασε από την Ισπανία στον τελικό (photos)

Όχι δάκρυα για αυτή την ομάδα. Η Εθνική μας, ηττήθηκε 9-6 από την Ισπανία στον μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης στο Σπλιτ. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Ανέβηκε και πάλι στο βάθρο.

Η Εθνική μας ομάδα, πάλεψε μέχρι το τέλος, βρέθηκε να χάνει με ένα γκολ στα 3.26 από τη λήξη, δεν τα κατάφερε. Πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό τουρνουά, με μεγάλες εμφανίσεις. Οι διεθνείς μας έκλαψαν για το χαμένο χρυσό. Να ξέρουν όμως ότι και σήμερα το βράδυ, έγραψαν ιστορία. Και είναι σίγουρο ότι θα γράφουν πάντα ιστορία.

Στη «Spaladium Arena» άνοιξε νωρίς νωρίς το σκορ με το τέρμα της Ρουίζ (7.33 από τη περιφέρεια) ενώ στη συνέχεια η Μαργαρίτα Πλευρίτου αστόχησε στον παραπάνω. Η Σταματοπούλου νίκησε την Ορτίζ για το δεύτερο τέρμα, η Τέρε την Χυδηριώτη για την ισοφάριση, η Πέρεζ στα 5.23 έκανε το 2-0 (πάλι από τη περιφέρεια). Η Βασιλική Πλευρίτου κέρδισε το πέναλτι στα 4.09, εκτέλεσε η ίδια, η καταπληκτική Μάρτι Τέρε όμως απέκρουσε. Όπως έκανε και στη νέα προσπάθεια με παραπάνω (0/2) στα 3.16. Αντ’ αυτών η Ισπανία εκ νέου από τη περιφέρεια, έκανε το 3-0 με τη Εσπάρ (3.17). Σκορ πρώτου οκτάλεπτου, που βρήκε την Εθνική μας χωρίς τέρμα.

Η Ιωάννα Χυδηριώτη όμως, έκανε σεφτέ στα 6.36 του δεύτερου οκτάλεπτου, εκμεταλλευόμενη ευκαιρία με παίκτη παραπάνω, μειώσαμε σε 3-1. Η Ισπανία αύξησε και πάλι στο +3 με τη Λέιτον, αυτή τη φορά από θέση φουνταριστής (5.12), η Μαργαρίτα Πλευρίτου μείωσε σε 4-2 (παίκτη παραπάνω) 4,37, δείχνοντας να βρίσκουμε λύσεις επιθετικά. Κερδίσαμε και άλλη αποβολή, το σουτ της Μαργαρίτας αυτή τη φορά βρήκε σε μπλοκ. Τα κατάφερε όμως η Χριστίνα Σιούτη στο 1.42 (κόντρα) και μειώσαμε στο γκολ, 4-3. Και η άμυνα μας δούλευε ρολόι, η Ισπανία είχε μπλοκαριστεί. Τέλος ημιχρόνου, με διπλή απόκρουση της Σταματοπούλου, 4-3. Όλα ανοιχτά.

Η ομάδα μας έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν η Ξενάκη κέρδισε πέναλτι, αλλά η Βασιλική Πλευρίτου το έχασε (το δεύτερο). Μία σου και μία μου όμως, καθώς η Σταματοπούλου όπως και στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης απέκρουσε πέναλτι της Εσπάρ. Η Ισπανία στα 3.27 κέρδισε και άλλο πέναλτι, η Ρουίζ εκτέλεσε, το 5-3, η Ισπανία σκόραρε μετά από 10 λεπτά! Με αυτό το σκορ έκλεισε το τρίτο οκτάλεπτο, η Ελλάδα δεν βρήκε γκολ σε αυτό.

«Υπομονή» ζήτησε η Αλεξία Καμμένου στον παραπάνω στα 6.56, τα κορίτσια την άκουσαν, η Ξενάκη μείωσε στο 5-4 (επιτέλους γκολ), αλλά γρήγορα η Γκαρσία (6.28) έκανε το 6-4. Η Ελευθερία μείωσε και πάλι, 6-5 (5.04), ναι, είμαστε μέσα στον αγώνα, ναι, βλέπουμε το χρυσάφι… Δοκάρι η Ισπανία, κερδίζουμε αποβολή, 6-6 η Ιωάννα Χυδηριώτη, στα 4.04. Η Ισπανία πάλι μπροστά (με π.π.) με την Ορτίζ στα 3.29, χάσαμε ευκαιρία με παραπάνω (επιθετικό φάουλ), η Σταματοπούλου κρατάει το 7-6 (σουτ Ορτίζ), και η Τέρε αποκρούοντας το σουτ της Μαργαρίτας Πλευρίτου, το 8-6 στο 1.32 ήρθε από τη Γκαρσία. Αναζητούμε πλέον ένα θαύμα. Στα 54 δευτερόλεπτα η Ισπανία σκόραρε για το 9-6 σε μια φάση που αναλύθηκε στο var. Ο τελικός, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε. Η Ισπανία κράτησε τα σκήπτρα, η Ελλάδα είναι ασημένια για τέταρτη φορά.

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 6-9

Οκτάλεπτα: 0-3, 3-1, 0-1, 3-4

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Τριχά, Μ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Άνχελ Μιγκέλ Γκαϊα Όκα): Έστερ Ράμος, Νόγκε, Εσπάρ 2, Ορτίζ 1, Πέρεζ 1, Πρατς, Ρουίζ 2, Πένια, Φόρκα, Καμούς, Γκαρσία 2, Λέιτον 1, Τέρε.

Διαιτητές: Φεράρι (Ιταλία), Πέρις (Κροατία).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected