Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο γιατρός που επανέφερε στη ζωή τον φίλαθλο της Κάντιθ : “Ήταν μια χαοτική κατάσταση. Ο άνθρωπος δεν είχε σφυγμό και έπρεπε να του κάνουμε σοκ τρεις φορές”

Η αναμέτρηση της Κάντιθ εναντίον της Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε σε βαριά ατμόσφαιρα, λόγω του καρδιακού επεισοδίου που υπέστη ένας ηλικιωμένος φίλαθλος στις εξέδρες και της διακοπής περίπου μίας ώρας μέχρι να αποχωρήσει από το γήπεδο και να επιστρέψουν στο χορτάρι οι δύο ομάδες.

Ευτυχώς, ο άνδρας ανέκτησε σφυγμό και η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε μετά τη διακομιδή του στο κοντινό νοσοκομείο, χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των γιατρών από τους πάγκους και τις εξέδρες για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της «Marca», ο Χουάν Χεσούς μίλησε για τα κρίσιμα πρώτα λεπτά του περιστατικού περιγράφοντάς τα ως «χάος» και δήλωσε ότι χρειάστηκαν τρεις απόπειρες «σοκ» προς τον άτυχο φίλαθλο για να τον επαναφέρουν, αν και όπως τόνισε δεν χρειάστηκε ο απινιδωτής που μετέφερε προς την εξέδρα ταχύτατα ο κίπερ της Κάντιθ, Κόναν Λεντέσμα.

«Ήμουν στο γήπεδο ως απλός θεατής και είδα από κοντά τι συνέβη. Ήταν μια χαοτική κατάσταση. Ο άνθρωπος δεν είχε σφυγμό και έπρεπε να του κάνουμε σοκ τρεις φορές. Υπήρχε και μια ομάδα εξειδικευμένων για τις πρώτες βοήθειες που μπόρεσαν να τον βοηθήσουν.

«Ήταν σημαντικό που όλο το γήπεδο στράφηκε στην κατάσταση του ασθενούς. Η κίνηση του Λεντέσμα φυσικά βοήθησε, μας έδωσε άλλη μία δυνατότητα, αλλά δεν χρειάστηκε τελικά ο απινιδωτής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

*gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected