Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός, βαριά ήττα στο “Καραϊσκάκης” από τη Φράιμπουργκ

Κάκιστη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε με 0-3 από τη Φράιμπουργκ, που έπαιξε όσο έπρεπε για να πετύχει το 2×2 στον 7ο όμιλο.

Οι φίλοι των “ερυθρόλευκων” είχαν εξαιρετική διάθεση μετά και τις τελευταίες μεταγραφές της ομάδας τους, ωστόσο η εικόνα κόντρα στους Γερμανούς τους πίκρανε…

Στο άλλο ματς στο Αζερμπαϊτζάν, η Καραμπάκ έφτασε στο εντυπωσιακό 3-0 κόντρα στη Ναντ, αποτέλεσμα που φέρνει τον Ολυμπιακό στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Το φιλμ

Εξαιρετική ήταν η εκκίνηση του αγώνα για τους Γερμανούς. Το «συγκρότημα» του Κρίστιαν Στράιχ απείλησε μόλις στο 1ο λεπτό με το σουτ του Κίερε, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε, όμως, τέσσερα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μ’ ένα από τα «όπλα» τους, ήτοι από στημένη φάση.

Ο Γκρίφο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Χέφλερ χωρίς να έχει κάποιον αντίπαλο πήρε την κεφαλιά χωρίς να σηκωθεί και έστειλε τη μπάλα στην εστία του Τόμας Βατσλίκ, γράφοντας το 1-0.

Μάλιστα, στο 13’ η Φράιμπουργκ έφτασε μία «ανάσα» από το δεύτερο τέρμα, όταν το σουτ του Γκρέγκοριτς πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Ουί Τζο Χουάνγκ έκανε ένα αδύναμο σουτ με τον Φλέκεν να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν ήταν κατώτερη των περιστάσεων στα πρώτα λεπτά του ματς. Ενδεικτικό ήταν πως ακόμα και το γρήγορο τέρμα που δέχθηκε, δεν μπόρεσε να βγάλει κάποια αντίδραση. Αντίθετα, οι Γερμανοί ήτα αυτοί που συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 19’ το πλασέ του Γκρέγκοριτς βγήκε σε ετοιμότητα τον Τόμας Βατσλίκ, κάτι που έγινε και δύο λεπτά αργότερα στην απειλή του Κίερε, αλλά ο Τσέχος πορτιέρο αντέδρασε σωστά. Η υπεροχή των φιλοξενούμενων επιβεβαιώθηκε λίγο μετά τα μέσα του πρώτου μέρους, όταν στο 25’ ο Γκρέγκοριτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Συγκεκριμένα, ο Κίερε έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, κανένας αμυντικός του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να τον σταματήσει, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Γκρέγκοριτς και ο τελευταίος με πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Στο 31’ η αναμέτρηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» διεκόπη για λίγα λεπτά, καθώς οπαδοί των «ερυθρόλευκων» άναψαν καπνογόνα. Με την επανέναρξη, η Φράιμπουργκ απείλησε και πάλι, καθώς στο 38’ ο Γκρίφο έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε στο 39’ όταν ο Μασούρας είδε την κίνηση του Ουί Τζο Χουάνγκ, αυτός έκανε το σουτ, ο Φλέκεν απέκρουσε και στην συνέχεια ο Μπιέλ δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για την Φράιμπουργκ, όταν στο 40’ ο Ντόαν έκανε το σουτ, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε.

Η Φράιμπουργκ μπήκε καλά και στο δεύτερο μέρος και απείλησε πρώτα στο 47ο λεπτό με τον Έγκεσταϊν. Στο 52′ οι Γερμανοί πέτυχαν το 3-0. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή, ο Γκίντερ από τα αριστερά γύρισε την μπάλα με το κεφάλι. Στην άλλη πλευρά της περιοχής περίμενε ο Γκρέγκοριτς, ο οποίος σκόραρε.

Μετά και το 3-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν μία κεφαλιά με τον Αραμπί στο 72ο λεπτό, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Το παιχνίδι ήταν πλέον διαδικαστικού χαρακτήρα, με το σκορ να μην αλλάζει έως το τελευταίο σφύριγμα.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν) : Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρέτσος (46′ Κούντε), Βρσάλικο (71′ Άβιλα), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46′ Ρέαμπτσουκ), Μπόουλερ (63′ Αραμπί), Μπιέλ, Μασούρας (63′ Ροντρίγκες), Ουί-Τζο.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ) : Φλέκεν, Λίενχαρτ, Γκίντερ, Γκούντερ, Σιλντιγιά (78′ Κίμπλερ), Χέφλερ, Έγεκσταϊν, Ντοάν (69′ Πέτερσεν), Γκρίφο (79′ Καϊτέλ), Κέρεχ (63′ Γιονγκ), Γκρέγκοριτς (62′ Σάντε).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected