Κατηγορίες
Διάφορα

Ο δάσκαλος σε σχολείο της Σαντορίνης έμενε στην…τάξη γιατί δεν έβρισκε σπίτι! (vid)

Ελλάδα, 2022. Χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως στα νησιά αδυνατούν να βρουν στέγη, εξαιτίας των υπέρογκων ενοικίων που αγγίζουν σχεδόν τον μισό μισθό τους!

Τα διαθέσιμα σπίτια είναι ελάχιστα και όσα υπάρχουν προς ενοικίαση είναι σε τιμές απαγορευτικές για τον μισθό ενός εκπαιδευτικού. Τα ενοίκια αγγίζουν τουλάχιστον τα 400 ευρώ, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να δίνουν πάνω από το 50% του μισθού τους για ένα σπίτι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έδωσε ο Γιάννης Μηλιάδης, Πρόεδρος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θήρας και νήσων.

«Εκπαιδευτικός έμενε σε τάξη για κάποιες ημέρες. Και δεν είναι ο μοναδικός. Η Σαντορίνη, ιδιαίτερα φέτος, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα», ανέφερε.

Όπως τόνισε, τα περισσότερα σπίτια διατίθενται ως Airbnb, ενώ μετά από χρόνια αδιοριστίας οι εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν μαζικά, με τα διαθέσιμα καταλύματα να μην επαρκούν.

Παράλληλα, ο κ. Μιλιάδης τόνισε ότι το κατώτατο των ενοικίων ανέρχεται σε 400 – 500 ευρώ, ενώ τα περισσότερα αγαθά είναι 20% ακριβότερα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Την ίδια ώρα, αποκάλυψε, ότι δάσκαλοι κοιμούνται σε αυτοκίνητα, αλλά και σε κάμπινγκ!

δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1 ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected