Αθλήματα

Νίκη στο 500άρι του Τόκιο η Παπαμιχαήλ

Μια πολύ καλή νίκη πήρε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ στην πρεμιέρα της στο Toray Pan Pacific Open, επικρατώντας της πολύ έμπειρης Erika Sema, άλλοτε Νο.114 στον κόσμο, με 6-4, 4-6, 6-4.

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι δύο παίκτριες έδωσαν μια δυνατή μάχη, με την Παπαμιχαήλ να παίρνει ένα προβάδισμα με 4-2 στο 1ο σετ και να μην χάνει ουσιαστικά ποτέ το πάνω χέρι, για να το κατακτήσει με 6-4.

Στο 2ο σετ η 29χρονη Ελληνίδα, Νο.197 στον κόσμο, προηγήθηκε με 3-1 και πλησίασε αρκετά την πρόκριση, όμως η 33χρονη Γιαπωνέζα κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games και άλλαξε τα δεδομένα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Στο αποφασιστικό σετ η Δέσποινα έχασε άλλες 2 φορές το πάνω χέρι, αφού είδε το 2-0 να γίνεται 2-2 και το 4-2 να γίνεται 4-4. Δεν απώλεσε όμως την ψυχραιμία της, κράτησε ένα πολύ κρίσιμο service game από το 4-4, 15-30 για να κάνει το 5-4 και στη συνέχεια έκανε και το καθοριστικό break, αξιοποιώντας το 3ο της match point για το 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 38 λεπτά αγώνα.

Στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, η Παπαμιχαήλ θα διεκδικήσει μια πολύ μεγάλη πρόκριση για το κυρίως ταμπλό του 500αριού του Τόκιο, απέναντι στην 21χρονη Himeno Sakatsume από την Ιαπωνία, Νο.12 στο ταμπλό και Νο.357 στην παγκόσμια κατάταξη.

Έκανε το πρώτο βήμα για το κυρίως ταμπλό στη Σεούλ η Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκανε ένα επιβλητικό τρίτο σετ και πήρε τη νίκη στον πρώτο προκριματικό γύρο του 250αριου τουρνουά στη Σεούλ.

Η Ελληνίδα τενίστρια, που φέτος πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο στο Tour, αγωνιζόμενη στο Βανκούβερ, επικράτησε με 2-1 της Ουκρανής Νάντια Κιτσένκο (7-5, 6-7, 6-0) και πήρε την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο. Εκεί θα παίξει με μία εκ των Ράινα και Μπάτια (αμφότερες από την Ινδία).

Στο κυρίως ταμπλό ξεχωρίζουν τα ονόματα των Ραντουκάνου, Οσταπένκο, Αλεξάντροβα, Γκράτσεβα, Λινέτ και Μαρία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected