«Θα έχουμε συνέχεια, τίποτα δεν τελείωσε». Αυτό έλεγαν το βράδυ της Πέμπτης οι άνθρωποι της Αλεξανδρούπολης, προσπαθώντας να χωνέψουν την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία απορρίφθηκε η ένστασή τους κατά του Πανθρακικού και του Χρήστου Βάσκου για κακή χρησιμοποίηση του τελευταίου στον μεταξύ τους αγώνα Κυπέλλου.
Ότι κακώς ο Βάσκος χρησιμοποιήθηκε είναι κάτι που δεν αμφισβητείται ούτε από τους Κομοτηναίους. Πως έγινε ωστόσο να βγει απόφαση υπέρ του Πανθρακικού, την στιγμή που ακόμα και στην ομάδα της Κομοτηνής είχαν προεξοφλήσει την ήττα τους με 3-0 στα χαρτιά και τον αποκλεισμό τους από την συνέχεια του Κυπέλλου; Οι πληροφορίες του Thrakisports αναφέρουν ότι η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατέθεσε μεν ένσταση, αλλά την κατέθεσε… λάθος.
Σύμφωνα με τον κανονισμό, μια ομάδα έχει δικαίωμα να υποβάλει ένσταση κατά του κύρους αγώνα μέχρι και δυο ημέρες μετά την διεξαγωγή του. Η ένσταση υποβάλλεται για να θεωρηθεί εμπρόθεσμη με ηλεκτρονικό τρόπο, κοινώς στέλνεται με e-mail. Ωστόσο για να θεωρηθεί έγκυρη, πρέπει εντός των επομένων ημερών να φτάσει στα γραφεία της ΕΠΟ με συστημένη επιστολή και το πρωτότυπο κείμενο, κάτι που η ομάδα του Έβρου φέρεται να μην έκανε.
Για τον εντελώς τυπικό αυτόν λόγο, που όμως αρκεί για ένα δικαστήριο όπως η Πειθαρχική Επιτροπή να απορρίψει ένα αίτημα, ουσιαστικά η ένσταση της Αλεξανδρούπολης πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων. Προφανώς και το λάθος βαρύνει πρωτίστως τον δικηγόρο που επέλεξε η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος προφανώς θεώρησε ότι αρκούσε το mail που έστειλε και δεν μπήκε στην διαδικασία να στείλει και με δικαστικό επιμελητή το έγγραφο της κατάθεσης της ένστασης, ώστε να πάρει επίσημο αριθμό πρωτοκόλλου μέχρι την ημερομηνία της συζήτησης.
Στην Αλεξανδρούπολη βράζουν με την απόφαση, αναγνωρίζουν την γκάφα του δικηγόρου τους (όπως λίγες μέρες πριν αναγνώριζαν την γκάφα τους οι του Πανθρακικού με την χρησιμοποίηση του Βάσκου) αλλά υποστηρίζουν ότι πλεον έχει αρχίσει να… νομολογείται ότι δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση της αίτησης με δικαστικό επιμελητή. Σε κάθε περίπτωση, έχουν δικαίωμα έφεσης στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και εφόσον πιστεύουν κάτι τέτοιο, κάτι που δείχνουν τα λόγια τον ανθρώπων τους, η προσφυγή σε αυτήν είναι μονόδρομος, έστω και αν απαιτηθεί ένα ουκ ευκαταταφρόνητο ποσό για το παράβολο.
Η υπόθεση πάντως βγάζει εν τέλει λαβωμένους και τον Πανθρακικό για την παιδική γκάφα που έκαναν οι άνθρωποί του, δίνοντας το δικαίωμα ένστασης, αλλά και την Αλεξανδρούπολη, για τον τρόπο που διαχειρίστηκε στην συνέχεια το θέμα ο δικηγόρος της, δίνοντας τη δυνατότητα να χαθεί μια βέβαιη στα μάτια των περισσοτέρων υπόθεση, που έκανε ακόμα και κορυφαίους παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου να παίρνουν τηλέφωνα και να απορούν, αμέσως μόλις διέρρευσε το μεσημέρι της Πέμπτης από το ThrakiSportS…